Sivuaskel 2018 | Marcela Levi & Lucía Russo: Iron Mouth

Nykytanssi

Marcela Levin ja Lucía Russon Iron Mouth -teoksen keskiössä on valtavan äänen ympäröimä ja ohjaama keho. Teoksen vaikutteena toimii “tecno brega” – pohjois-brasilialainen musiikkigenre, joka on luotu kulttuurisen anastamisen keinoin tunnettuja hittejä muuntamalla.

Marcela Levin ja Lucía Russon Iron Mouth -teoksen keskiössä on valtavan äänen ympäröimä ja ohjaama keho. Yleisö pääsee osallistumaan tärisevän, uupuvan kehon hermostuneeseen tanssiin, kun se irrottautuu identiteetistään raivoisasti itseään heiluttamalla. Tanssi virtaa ruumiista, joka on latautunut toisista, ristiriidoista, epäselvyyksistä, hyvästä ja pahasta, toisin sanoen ihmisten ruumiista.

Teoksen vaikutteena toimii “tecno brega” – pohjois-brasilialainen musiikkigenre, joka on luotu kulttuurisen anastamisen keinoin tunnettuja hittejä muuntamalla. Iron Mouth on nimetty tecno brega -bileiden monumentaalisten kaiuttimien (“boca de ferro”) mukaan. Teoksen lähtökohtana on sana “Belém”: hämmennyksen, kaaoksen, melun ja epäjärjestyksen paikka. Iron Mouth on tanssipurkaus, joka on luonteeltaan helvetillinen, epäkunnioittava, leikkisä, viekoitteleva, kohtuuton, raivoisa, ovela ja seksikäs.

Marcela Levi ja Lucía Russo ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2010 perustettuaan Improvável Produções -ryhmänsä Rio de Janeirossa. Levi on valmistunut Rio de Janeiron Angel Vianna Dance Schoolista. Russo on opiskellut psykologiaa Buenos Airesin yliopistossa ja tanssia Hollannin European Dance Development Centressa ja Buenos Airesin Rojas Cultural Centerissa.

Sivuaskel-festivaai

Elisa Mendes

Esitykset

Osta lippu
Map

Zodiak Stage

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, V-ovi, Helsinki

10.2.2018

20:30

11.2.2018

15:00