Sivuaskel 2018 | Pan Daijing: Fist Piece

Fist Piece on esityksellinen laajennus muusikko ja esitystaiteilija Pan Daijingin tuoreesta, kriitikoiden ylistämästä Lack 惊蛰 -albumista.

Pan Daijing on Berliinissä toimiva muusikko ja esitystaiteilija, jonka teokset rakentuvat intensiivisen mentaalisen katarsiksen ympärille. Niiden ilmaisu perustuu usein henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen yleisön ja tilan arkkitehtuurin kanssa. Daijing on tunnettu improvisoiduista ja väkivaltaisista esityksistään, joissa feminismi, valtasuhteet ja sukupuolinormien tuhoaminen ovat tärkeässä osassa. Hänen teoksensa ovat äärimmäisen fyysisiä ja tunnelmallisia tarinankerronnassaan ja trauman käsittelyssään.

Fist Piece on esityksellinen laajennus Daijingin tuoreesta, kriitikoiden ylistämästä Lack 惊蛰 -albumista. Fyysinen esitys koostuu oopperasävellyksestä, joka on suunniteltu korostamaan albumin intensiivistä sisäistä draamaa, sekä elokuvasta, jonka Daijing on ohjannut yhdessä elokuvantekijä Ekaterina Reinboldin kanssa. Fist Piece tarjoaa näkymän feminiinisyyden heikkouteen, voimaan ja kauheuteen.

Daijingin synkät ja puhdistavat esitykset sijoittuvat leikkauspisteeseen, jossa Berliinin musiikki- ja taideskenet sekoittuvat toisiinsa. Daijing on kiertänyt hiljattain Sonar Barcelonan, Berlin Atonalin ja CTM:n festivaalilavoja, minkä ohella hän on luonut ääni-installaatioita kuvataidenäyttelyihin ja luonut live-musiikkia performanssi- ja tanssiteoksiin.

Sivuaskel-festivaali

Helge Mundt

Esitykset

Osta lippu
Map

Valssaamo

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, V-ovi, Helsinki

8.2.2018

21:00

9.2.2018

19:00