Sivuaskel 2018 | Sonya Lindfors: NOBLE SAVAGE

Koreografi Sonya Lindforsin NOBLE SAVAGE ravistelee yhteiskunnan valtarakennelmia ja repii stereotypioita luomalla mustan näyttämön, jossa valkoinen on ‘toinen’.

Koreografi Sonya Lindforsin NOBLE SAVAGE ravistelee yhteiskunnan valtarakennelmia ja repii stereotypioita luomalla mustan näyttämön, jossa valkoinen on ‘toinen’. Teoksen dramaturgisena kehyksenä toimii tarina Pocahontaksesta, alkuperäiskansan prinsessasta, joka kidnapattiin ja tuotiin Eurooppaan. Näyttämöllisenä metatasona toimii representaatioiden roolileikki, joka synnyttää kysymykset: Kuka saa esittää ketä ja miten? Kuka saa kertoa toisen tarinan? Ja kenen näkökulmasta tarina kerrotaan?

NOBLE SAVAGE on poliittinen sekä teemansa että esiintyjäkaartinsa takia. Lavalla nähdään kuusi afro-suomalaista taiteilijaa: Lindforsin lisäksi näyttelijä/rap-artisti Deogracias Masomi, näyttelijä Amira Khalifa sekä tanssitaiteilijat Ima IduozeeEsete Sutinen ja Julian Owusu. Teos on kouriintuntuvan ajankohtainen nyt, kun toiseuttaminen, vihapuhe ja rasismi lisääntyvät Suomessa ja läpi Euroopan.

Vuonna 2017 Lindforsille myönnettiin TINFO-palkinto toiseuden diskurssin luomisesta. Lisäksi YLE teki televisiotaltioinnin NOBLE SAVAGEsta. Sivuaskel järjestää yhteistyössä UrbanApan kanssa, NOBLE SAVAGEn uusintaesityksien yhteydessä, Lindforsin toimittaman Blackness & Postmodern -tekstikokoelman julkaisutilaisuuden.

Sivuaskel | Side Step Festival 2018

Sanna Kaesmae

Esitykset

Osta lippu
Map

Pannuhalli, Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1, P-ovi, Helsinki

5.2.2018

19:00

6.2.2018

19:00