Sivuaskel 2021 | åstra [Astrotrilogia 3] / Work in Progress

Simo Kellokumpu työskentelee Sivuaskel-festivaalin aikana residenssissä esitysinstallaatio åstran parissa. Työryhmään kuuluvat lisäksi Vincent Roumagnac (Raska), Nao Yazawa (Japani) ja Thomas Westphal (Saksa).

åstra on esitysinstallaatio joka muodostuu vinojen (engl. queer-ed) tilojen ja kehojen, interplanetaarisen kulttuurin ja japanilaisen manga-popkulttuurin risteyksessä. åstra on Astrotrilogian kolmas osa, jonka ensimmäinen osa pompom toteutettiin Tokiossa vuosina 2017/18 ja jonka toinen osa ri:vr toteutui Pariisissa vuosina 2019/20.

åstran taiteellinen prosessi käy dialogia spekulatiivisen fiktion, planetaaristen tanssien perinnön (Halprin) ja queer-teorian kanssa. åstraa on valmisteltu myös kuukauden ajan San Fransiscossa Kalifornian sumuisen auringon alla, ja sen vaikutukset ovat imeytyneet taiteelliseen prosessiin.

Astrotrilogia -projekti jatkaa koreografi Kellokummun taiteellista työtä ‘astroruumiillisten koreostruktioiden’ parissa, joissa kysymykset ruumiillisuuden ja materiaalisuuden välisistä koreografisista suhteista laajenevat ihmisen kokoisen ja kestoisen mittakaavan yli ulkoavaruuteen kohti intergalaktisia ulottuvuuksia.

Zodiakissa toteutettavan 10-päiväisen residenssin päätteeksi avoimet ovet tarjoaa yleisölle mahdollisuuden päästä tutustumaan work-in-progress-vaiheessa olevaan työhön. Esille asetettava kokonaisuus punoo yhteen planeettojen välisiä liikkeitä, eksoplaneettakarttoja, sahraminkeltaista pseudo-noituutta ja kosketuksia Piilaakson kultaisiin elektroniikkakomponentteihin.

Avoimet ovet Zodiak Stagella. Tilaan mahtuu kerrallaan kuusi kävijää.

To 11.2. klo 16–20
Pe 12.2. klo 16– 20
La 13.2. klo 13–18

Tapahtuma Sivuaskel-festivaalin sivuilla

Esitykset

Map

Zodiak Stage

Tallberginkatu 1, V-ovi, Helsinki

11.2.2021

16:00

12.2.2021

16:00

13.2.2021

13:00