Sivuaskel 2021 | Saga S.dóttir, Halla Thordardottir & Adalheidur Halldorsdottir: demoesitys, live stream

Nykytanssi

Sivuaskel-festivaalilla työskentelee residenssissä islantilainen työryhmä Saga S.dóttir, Halla Thordardottir ja Adalheidur Halldorsdottir. Residenssin päätteeksi nähdään livestriimi demoesityksestä.

Työryhmä kirjoittaa:

”Residenssin aikana aiomme paneutua koreografisen teoksen This Grace ytimessä olevaan praktiikkaan. Teos esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019, yhteistyössä Iceland Dance Companyn ja Reykjavikin taidemuseon kanssa.

Zodiakin tarjoamat aika ja tila – tässä hetkessä, joka on erittäin outo esitystaiteen kannalta – ovat lämpimästi tervetulleita, ja nautimme niistä vierailemalla uudelleen This Grace -teoksessa; paneutumalla studiossa sen praktiikkaan, muotoilemalla teosta pidemmälle ja kutsumalla uusia kysymyksiä osaksi prosessia.

This Grace käsittelee nautintotiloja ja tiettyä ilmaisevaa läheisyyttä itsen ja tilan kanssa – asioita, joiden suhteen me olemme tässä hetkessä liioitellun nälkäisiä. Koska emme tällä kertaa esitä itse teosta, otamme ilolla vastaan mahdollisuuden päivittää praktiikkaamme ja itseämme. Lisäksi residenssissä joukkoomme liittyy uusi kollega, joka perehdytetään teoksen praktiikkaan. Olemme tästä hyvin innoissamme, koska praktiikan esittely uudelle tulijalle syventää omaa ymmärrystämme ja se saattaa myös tuoda esiin tuoreita kysymyksiä.

Toiveemme This Grace -esityksen tulevaisuudelle on pystyä tuomaan sen praktiikka uusiin performatiivisiin konteksteihin.”

Residenssi toteutuu osana NREP – Nordic Residency Exchange -ohjelmaa.

Tapahtuma Sivuaskel-festivaalin sivuilla

Iris Maria / Id

Esitykset

Map

Zodiakin YouTube-kanava

https://www.youtube.com/user/zodiakhelsinki, Helsinki

3.2.2021

19:00