Sivuaskel 2021 | Sari Palmgren: Aidatut unelmat Take Away

Nykytanssi

Aidatut unelmat Take Away on kuunnelmakävelyteos, vaellus monimuotoisuuden hyväksymiseksi. Se pohjautuu vuosina 2017–2019 toteutettuun Aidatut unelmat kävelyesitykseen.

Aidatut unelmat Take Away -esityksen kokija voi itse valita oman reittinsä ja tehdä sen yksin mihin aikaan tahansa. Kokija tarvitsee tähän vain (äly)puhelimen ja kuulokkeet. Yhden kävelyesityksen kesto on alle tunti, ja käveltävä matka on n. 3km. Kokijaa ohjeistetaan valitsemaan mahdollisuuksien mukaan reitti, joka kulkee urbaanista ympäristöstä luontoympäristöön.

Kuunnelmakävelyn aikana kokija voi itse rytmittää kävelyään pysähtyen aika ajoin tarkkailemaan ympäristöä. Kuunnelmakävelyn esiintyjinä on paikallinen ympäristö, luonto ja muut elolliset, jotka tulevat kokijan polulle.

Tekstin, musiikin ja äänien kautta esitys avaa kokijalleen tuttua ympäristöä uudella tavalla ja herkistää näkemään esityksellisiä asioita muun muassa lehtien liikkeestä, kanssakulkijoiden rytmisssä ja eläinten olemuksessa. Kävely itsessään luo tietyn poljennon ja rytmittää kokonaisuutta.

Aidatut unelmat – kuunnelmakävelyn taiteellinen työryhmä:
Koreografia: Sari Palmgren
Äänisuunnittelija: Esa Mattila
Musiikit: Tuomas Norvio ja Mikko Perkola
Lukijat/ äänet: Anna Koskela, Jukka Peltola, Seliina Riikonen, Vappu Tuomisto ja Niina Virkkala

Kuunnelma julkaistaan la 13.2. klo 13 SoundCloud-palvelussa.

Tapahtuma Sivuaskel-festivaalin sivuilla

Jouni Ihalainen

Esitykset

Map

Omavalintainen sijainti & SoundCloud

, Helsinki

13.2.2021

13:00