Sivuaskel 2023 | Choy Ka Fai: Yishun Is Burning

Esitys

Shamanismi, voguing ja Yishun kohtaavat. Koreografi Choy Ka Fain multimediateoksessa Yishun is Burning singaporelaiset rituaalitanssit muuntuvat transsendenttiseksi queersooloksi.

Teoksessa Yishun is Burning yleisö sukeltaa Yishuniin, pahamaineiseen singaporelaiseen lähiöön etsimään uskonnollista hurmiota. Singapore on perinteisesti tunnettu autoritäärisenä kaupunkivaltiona, jossa yhteiskuntaa hallitsee kontrolli ja jossa sananvapaudelle ei ole tilaa. Yishunin lähiö on eräänlainen vastakohta Singaporen vaalimalle hohtavan puhtaalle imagolle, ja paikka erinäisille hengellisille teoille.

Yishun is Burning on monikulttuurinen voguing-tanssijuhla, joka ylittää sukupuolen, rodun ja uskonnon rajat. Teos on saanut inspiraationsa singaporelaisesta ilmiöstä, jossa jumalolentoja palvotaan rituaalisesti taistelussa pahaa vastaan. Esitystä johtaa myös nimellä Aurora Sun tunnettu norjalais-thaimaalainen tanssija Sun Phitthaya Phaefuang, joka liikkuu esityksessä ekstaasin, transsin ja dragin välisissä tiloissa.

Sun Phitthaya Phaefuang on Kaakkois-Aasian voguing-skenen nouseva tähti. Hänen tanssiaan säestävät singaporelainen malaijiyhtye NADA (Rizman Putra ja Safuan Johari) ja kiinalainen rumpali Cheryl Ong.

Kolmekymmentä vuotta ikonisen New Yorkissa kuvatun dokumentin Paris is Burning jälkeen Choy Ka Fain esitysillassa tutkitaan vanhoja ja uusia liikkeen perinteitä yhdistettynä globalisoituneen maailman teemoihin sekä juhlistetaan henkisyyden etsimistä tanssissa.

Konsepti, dokumentti ja ohjaus: Choy Ka Fai
Dramaturgia: Tang Fu-Kuen
Läsnäolevat henget: Kali ja Kuan Yin
Koreografi ja tanssi: Sun Phitthaya Phaefuang
Äänisuunnittelu ja musiikki: NADA (Rizman Putra & Safuan Johari) and Cheryl Ong
3D visuaalinen suunnittelu ja teknologia: Brandon Tay
Valosuunnittelu, installaatio ja tekninen johtaja: Ray Tseng
Visuaalinen operaattori: Damjan Šporčić

Esityksessä käytetään teatteriusvaa, laser- ja strobovaloa sekä välkkyviä valoja. Videolla näytetään kuvamateriaalia rituaalisesta itsensä vahingoittamisesta. Esitykseen sisältyy hetki täydellistä pimeyttä. Esityksessä on myös kovia ja toistuvia ääniä.

Liput: 42 / 38 / 21 eur

Kesto: 60 min

Esityskielet: English, Mandarin, Malay
Englanninkieliset tekstitykset

Esitys festivaalin verkkosivuilla

Dajana Lothert

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin talo, Pannuhalli

Kaapeliaukio 3, Helsinki

4.2.2023

20:00