Sivuaskel 2023 | Cullberg, Jefta van Dinther: On Earth I’m Done: Mountains

Esitys

Mountains on ensimmäinen osa Jefta van Dintherin ruotsalaiselle Cullberg-tanssiryhmälle tekemästä diptyykistä On Earth I’m Done. Arkaais-futuristisessa esityksessä Van Dinther pohtii, miten olla rakastunut – ja pysyä rakastuneena – alati muuttuvaan maailmaamme.

Ihmisinä meitä kalvaa jatkuvasti se, minkälainen vaikutus meillä on luonnon ja kulttuurin väliseen sidokseen. Huolemme kohdistuu samanaikaisesti alas- ja ylöspäin: maan köyhtymiseen ja rajattoman taivaan kutistumiseen.

Esityksessä Van Dinther tarttuu kysymykseen, miten olla ja pysyä rakastuneena alati muuttuvaan maailmaamme. Lavalla oleva esiintyjä toimii muuntimena, välikappaleena, joka suree kehollisesti meidän kaikkien puolesta. Hänen olemuksensa syntyy fyysisen, biologisen ja antropologisen, sekä painovoiman, vaiston ja halun välisistä yhteyksistä.

”Mountains on luomiskertomus. Se esittää kysymyksiä siitä, mitä tarkoittaa olla ihminen ja olla olemassa sekä huolehtia tästä planeetasta. Mountains syventyy luonnon älykkyyteen ja kulttuurin muotoutumiseen sekä tarkastelee tiivistä sidosta, joka punoo luonnon ja kulttuurin yhteen.” – Jefta van Dinther.

Koreografia: Jefta van Dinther
Esiintyjä: Marco da Silva Ferreira (vierailija)
Luotu yhteistyössä: Suelem de Oliveira da Silva
Äänisuunnittelu: David Kiers
Lavastus: Numen/For Use
Valosuunnittelu: Jonatan Winbo
Tuotanto: Cullberg
Yhteistuottajat: PACT Zollverein Essen, Freiburg Theater ja Vitlycke – Centre for Performing Art

Kesto: noin 70 min, ei väliaikaa

Liput:
42 / 38 / 21 eur (alue A)
30 / 27 / 15 eur (alue B)

Esitys festivaalin verkkosivuilla

Urban Jörén

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin talo, Erkko-sali

Kaapeliaukio 3, Helsinki

11.2.2023

19:00