Sivuaskel 2023 | Jenni-Elina von Bagh: As time goes by

Esitys|Tapahtuma

Koreografi Jenni-Elina von Baghin esityksessä As time goes by traaginen ja koominen puristuvat yhteen toistensa vastakohtina. Esitys tarkastelee aikaa monitahoisena kysymyksenä sekä tuo samalla näkyväksi ihmiskehon monikerroksellisuuden ja sen vuorovaikutuksellisuuden ympäristönsä kanssa.

Jenni-Elina von Baghin uusi teos antautuu ajan ruumiilliselle, ruumiittomalle ja syvästi kokemukselliselle ulottuvuudelle. Tiiviin filosofinen lähtökohta sekä tunne aikamme haasteellisuudesta nostavat esiin myös leikin ja kepeyden.

As time goes by käyttää filosofisena pohjanaan muun muassa Elisabeth Groszin käsitettä ”extramaterial” teoksesta The Incorporeal (2017) kääntämällä sitä näyttämölliseksi kompositioksi. Esityksen tekoprosessi keskittyy ruumiillisen ja materiaalisen tulemisen virtuaalisiin ja ruumiittomiin puoliin, jotka ovat välttämättömiä kaikessa tulevassa, materialisoituvassa, muuntuvassa tai toteutuvassa.

Von Baghin työryhmä on erityisen kiinnostunut ei-inhimillisen performatiivisuuden ja näyttämöllisen suunnittelun tarkastelusta nykyesityksen kontekstissa. As time goes by juhlistaa sekä inhimillisten että ei-inhimillisten kehojen epä-älyllistä voimaa ylittämällä subjektin eksistentiaalisen ulottuvuuden.

Teoksen esityskausi jatkuu toukokuussa 2023.

Koreografia / Konsepti : Jenni-Elina von Bagh & työryhmä
Tanssijat / Esiintyjät : Geoffry Erista, Iiris Hilden, Linda Holma, Tuija Lappalainen, Johannes Purovaara, Hanna Raiskinmäki, Jussi Suomalainen
Pukusuunnittelu: Ingvill Fossheim
Lavastus: Virpi Nieminen
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Äänisuunnittelu: Tatu Nenonen
Dramaturgi: Otto Sandqvist ja Elli Salo
Tuottaja: Anna Suoninen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Jenni-Elina von Bagh

Liput: 30 / 27 / 15 eur

Esitys festivaalin verkkosivuilla

Katri Naukkarinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Zodiak Stage

Kaapeliaukio 3, B-aula, Helsinki

2.2.2023

19:00

Ensi-ilta

3.2.2023

19:00

4.2.2023

15:00