Sivuaskel 2023 | Silvia Gribaudi: Graces

Esitys

Graces on italialaisen koreografin Silvia Gribaudin veistoksellinen pop-teos. Se tutkii kouriintuntuvan ja peittelemättömän kauneuden eri vivahteita, ja kyseenalaistaa kauneusihanteet. Graces säteilee virtuositeettia ja huumoria sekä epäsovinnaista ja yllätyksellistä hilpeyttä.

Graces on saanut inspiraationsa Antonio Canovan vuosina 1812–1817 tekemästä veistoksesta Kolme sulotarta (eng. The Three Graces).

Teos pohjautuu myyttiin Zeuksen kolmesta tyttärestä Eufrosynestä, Aglaiasta ja Thaleiasta, jotka säteilivät loistoa, iloa ja vaurautta. Kolme mieshahmoa astuvat näyttämölle tilaan, joka on pysäytetty ihmisyyden ja abstraktin väliin: tilaan, jossa mies ja nainen kohtaavat ilman rooleja ja tanssivat luonnon rytmiin.

Lavalla kolme miesesiintyjää, Giacomo Citton, Matteo Marchesi ja Andrea Rampazzo, esiintyvät yhdessä koreografi Silvia Gribaudin kanssa. Gribaudi kuvailee itseään mielellään ”keholliseksi tekijäksi”. Hänen poetiikkansa muuntaa epätäydellisyyden taidemuodoksi suoralla, julmalla ja empaattisen koomisella tyylillä ilman tanssin, teatterin ja esittävän taiteen välisiä rajoja.

Kymmenen viime vuoden aikana Silvia Gribaudi on kyseenalaistanut tanssin ja jokapäiväisen elämän sukupuolistereotypioita, nais- ja miesidentiteettejä sekä virtuoosin käsitettä. Hänen teoksensa ulottuvat kliseiden ja ulkomuodon tuolle puolen.

Koreografia: Silvia Gribaudi
Dramaturgia: Silvia Gribaudi and Matteo Maffesanti
Esiintyjät: Silvia Gribaudi, Giacomo Citton, Matteo Marchesi, Andrea Rampazzo
Valosuunnittelu: Antonio Rinaldi
Tekninen johtaja: Leonardo Benetollo
Puvut: Elena Rossi
Tuotanto: Zebra
Yhteistuotanto: Santarcangelo dei Teatri
Tukija: MiC Italian Ministry of Culture

Kesto: 50 min

Liput: 42 / 38 / 21 eur

Esitys festivaalin verkkosivuilla.

Fabio Sau

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin talo, Pannuhalli

Kaapeliaukio 3, Helsinki

10.2.2023

19:00

11.2.2023

17:00