Sivuhenkilöt

Nykysirkusproduktio Sivuhenkilöt käsittelee marginaaliin jäämistä ja sivullisuutta eräänlaisena kohtalona. Tekstin ja sirkuksen taianomainen yhdistelmä rakentaa herkän ja riipaisevan ihmissuhdekuvaelman nähdyksi ja kosketetuksi tulemisen tarpeesta.

Tampereen Teatterikesässä suursuosion saanut esitys nyt myös Porissa!

Viime vuosisadan alun hääkuva herää henkiin. Siitä astuvat ulos kasvonsa menettävä mies, jalkansa pudottava nainen ja sukupäivällisillä huonosti käyttäytyvä vanhus, joka lopulta muuttuu hevoseksi. Joku roikkuu vielä sängynpäädystä ylösalaisin.

Nykysirkusproduktio Sivuhenkilöt käsittelee marginaaliin jäämistä ja sivullisuutta eräänlaisena kohtalona. Tekstin ja sirkuksen taianomainen yhdistelmä rakentaa herkän ja riipaisevan ihmissuhdekuvaelman nähdyksi ja kosketetuksi tulemisen tarpeesta.

Alma Lehmuskallion ohjaus varastaa teatterilta dramaturgisen ajattelun ja nykysirkukselta absurdin visuaalisuuden sekä huikeat akrobatiataidot. Tuloksena on määritelmiä karkuun juokseva, samalla täysin lumoava esitys.

Vartalon hallinta, jokaisen askeleen ja kasvonilmeen kirkkaus, esineteatterin suvereeni hallinta ja herkkyys piirtävät kunnioittavan kuvan jokaisesta hahmosta. Lopuksi sivuhenkilöt tulevat lähelle, koskettavat.” – Maria Säkö/HS

”Teoksessa käytetään runsaasti maalauksellisia, tunnelmaltaan epätodellisia kuvia. Voisin olla varma, että olen nähnyt auringonvarjoa kantavan hevospäisen naisen maalauksen! Tai taivaita hipovan naisen tai sen, jonka pää onkin kukka-asetelma. Millaista kosketusta toivomme, minkä taakse haluamme piiloutua tai millaisena haluamme meidät nähtävän?” – Merja Koskiniemi, Aamulehti

Teksti: Eira Virekoski
Ohjaus: Alma Lehmuskallio
Esityskonsepti: Henna Kaikula, Alma Lehmuskallio, Eira Virekoski
Lavastus ja pukusuunnittelu: Janne Vasama
Äänisuunnittelu: Joonas Outakoski
Valosuunnittelu: Ainu Palmu
Esiintyjät ja kanssasuunnittelijat: Milla Järvinen (ilma-akrobaatti), Henna Kaikula (notkeusakrobaatti-käsilläseisoja), Saku Mäkelä (akrobaatti-tanssija), Ulla Raitio (näyttelijä)
Valokuvat: Heli Sorjonen ja Ainu Palmu
Tuotanto: Kaikula, Lehmuskallio + työryhmä ja Cirko – Uuden Sirkuksen Keskus

Markkinointiassistentti: Kaisa Tiainen

Tukijat: Suomenlinnan hoitokunta, Alfred Kordelinin Edistys- ja Sivistysrahasto, Saaren kartano, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus ja Teaterstiftelsen Vivicas Vänner

https://rakastajat.fi/fi-fi/article/etusivu/sivuhenkilot/238/

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuritehdas Kehräämö

Pumpulikatu, Pori

4.9.2017

19.00

5.9.2017

18.00