Sivuun Ensemble: Silentopia

Esitys

Espoon Kaupunginteatterissa ja April Jazz -festivaalilla keväällä 2022 yleisön ja kriitikot hurmannut taiteen- ja tieteentekijöiden ritualistinen teos saapuu Tanssin taloon huhtikuussa

Tanssiteatteri Sivuun Ensemble kutsuu yleisön Erkko-salin luontokappeliin käsittelemään ympäristökriisiin liittyviä tunteita ja omaa osallisuuttamme siinä. Muusikot, tanssijat ja tutkijat kuljettavat katsojan aikakautemme kivusta ja pelosta kohti toivoa ja luottamusta.

Koreografi Ninni Perkon vimmainen, herkkä, pyhä siirtymäriitti visualisoi uusia mahdollisuuksia ja maailmoja rakentaen siltoja tulevaisuuteen. Muusikot Anni Elif Egecioglu, Pauli Lyytinen ja Jarmo Saari, äänisuunnittelija Paavo Malmberg sekä tutkijat Unni Pulliainen ja Jaakko Kaartinen ovat osa luontokappelissa tapahtuvaa teosta tanssijoiden Katri Soini, Jukka Tarvainen, Kaisa Niemi ja Tiia Hämäläinen kanssa. Maan suurenmoisilta yhteiskuntaeläjiltä, muurahaisilta, saadaan teokseen toista näkökulmaa.

Silentopia tarkastelee tanssin, livemusiikin ja tieteen keinoin ihmisen toiminnan merkitystä planeettamme hyvinvoinnille. Teos on valmistettu yhteistyössä poikkitieteellisen tutkijatiimin kanssa. Tutkijoiden kirjoittamat toivoa valavat tiedeblogit ovat luettavissa Silentopian verkkosivuilta www.silentopia.fi.

”Pakahduttavaa kauneutta”
(Topi Vainikainen, Teatteri & Tanssi + Sirkus -lehti)

”Teos sai tunteet liikkumaan ahdistuksesta ja pelosta rauhaan ja toiveikkuuteen”
(Saara Moisio, Kulttuurilehti Mustekala)

”Teoksen musiikki löytää tiensä ihon alle”
(Iida Rekonen, Helsingin Sanomat)

Kesto: 1 h 50 min, sis. väliaika

Tutustu Silentopiaan

Silentopian Instagram

Tanssin talo

Tanja Ahola

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin talo, Erkko-sali

Kaapeliaukio 3, 00180, Helsinki

14.4.2023

19:00

15.4.2023

16:00