Sivuun Ensemble: Silentopia

Tanssiteatteri Sivuun Ensemble kutsuu yleisön kokonaisvaltaiseksi luontokappeliksi muunnettuun Revontulihalliin, jossa ritualistinen teos kuljettaa kohti muutosta.

Silentopia
– Miten metsä vastaa?

Silentopia on taiteiden- ja tieteidenvälinen tapahtuma, joka katsoo lämmöllä ihmistä. Esitys tarjoaa jaetun paikan käsitellä ympäristökriisiin liittyviä tunteita ja omaa osallisuuttamme siinä. Tanssiteatteri Sivuun Ensemble kutsuu yleisön kokonaisvaltaiseksi luontokappeliksi muunnettuun Revontulihalliin, jossa ritualistinen teos kuljettaa kohti muutosta. Silentopia tarkastelee tanssin, fyysisen teatterin ja livemusiikin keinoin yksilön toiminnan merkitystä planeettamme hyvinvoinnille. Maan suurenmoisilta yhteiskuntaeläjiltä, muurahaisilta, saadaan teokseen toista näkökulmaa.

Koreografi Ninni Perkon vimmainen, herkkä, pyhä siirtymäriitti visualisoi uusia mahdollisuuksia ja maailmoja rakentaen siltoja positiiviseen tulevaisuuteen. Muhevassa työryhmässä ovat visualisoijina Alisha Davidow ja Ainu Palmu. Muusikot Anni Elif Egecioglu, Pauli Lyytinen ja Jarmo Saari, äänisuunnittelija Paavo Malmberg sekä tutkijat Unni Pulliainen ja Jaakko Kaartinen ovat osa luontokappelissa tapahtuvaa teosta tanssijoiden Katri Soini, Jukka Tarvainen, Kaisa Niemi ja Tiia Hämäläinen kanssa. Pulliaisen ja Kaartisen lisäksi teoksen tieteellisestä sisällöstä vastaavat tutkijat Panu Pihkala ja Marja Mesimäki. Elektroakustinen musiikki luo uutta sakraalia sävelkieltä. Taide ja tiede yhdessä valavat teoksessa toivoa ja luottamusta tulevaisuuteen.

Ympäristökriisiin pureutuva Silentopia toteutuu niin fyysisenä tapahtumana Revontulihallissa kuin virtuaalisesti tiedeblogien ja sosiaalisen median alustojen kautta.

Kantaesitys 14.4.2022 Espoon Kaupunginteatterissa osana April Jazz -festivaalia.

Tutustu tiedeblogeihin täällä
Teoksen Instagram-tili
Teoksen verkkosivut

Työryhmä
Ohjaus, koreografia: Ninni Perko
Näyttämöllä: Jukka Tarvainen, Kaisa Niemi, Katri Soini, Tiia Hämäläinen, Unni Pulliainen, Jaakko Kaartinen
Livemusiikki: Anni Elif Egecioglu, Jarmo Saari ja Pauli Lyytinen
Äänisuunnittelu: Paavo Malmberg
Visualisointi: Alisha Davidow
Valosuunnittelu: Ainu Palmu
Tutkijat: Panu Pihkala, Unni Pulliainen, Jaakko Kaartinen ja Marja Mesimäki
Dramaturginen tuki: Anna Krogerus
Tuottaja: Inari Pesonen
Tuotanto: Sivuun Ensemble ry, Espoon Kaupunginteatteri, April Jazz -festivaali

Tanja Ahola

Esitykset

Osta lippu
Map

Espoon Kaupunginteatteri, Revontulihalli

Revontulentie 8, Tapiola, Espoo

14.4.2022

19:00

Ensi-ilta

16.4.2022

19:00

19.4.2022

19:00

20.4.2022

19:00

21.4.2022

19:00