Skeleton Conductor XR Art & Devil’s Lungs @ Embrace XR Art Event

Nykytanssi|Koko perheelle|Tapahtumat

Hanna Pajala-Assefan palkittu VR teos Skeleton Conductor XR Art on koettavissa Embrace tapahtumassa Helsingissä 28. ja 29.9.

Embrace – XR Art on uusi virtuaaliseen taiteen keskittynyt tapahtuma.

Tapahtuman Forum ohjelmassa on esillä 10 virtuaalista taideteosta sekä kiinnostavia puheenvuoroja alan taiteilijoilta, tutkijoilta ja yhtiöiltä.

Embrace Forum tapahtuu uusissa Helsinki XR Centerin tiloissa 29.9. klo 10 – 21. Liput 35€

XR taideohjelma on koettavissa erillisellä lipulla myös 28.9. klo 14-20.

Liput ja ohjelmatiedot: www.embracexr.info

Skeleton Conductor XR Art on inklusiivinen, yksilöllinen VR-taidekokemus, jossa vapaa kehollinen ilmaisu vie kokijan kinesteettisen säveltämisen ja itsen kuuntelun tilaan. Kokijakeskeinen, liikkeelliseen vuorovaikutteisuuteen perustuva moniaistinen virtuaalikokemus on uuden teknologian media- ja esitystaidetta. Teos on ollut koettavissa mm. Zodiakin Sivuaskel festivaalilla, Altered festivaalilla USAssa sekä Moovy tanssielokuvafestivaalilla saksassa

Devil’s Lungs 360° -tanssielokuvan on ohjannut palkittu yhdysvaltalainen tanssielokuvaohjaaja Alla Kovgan (Cunningham 3D, Nora). Teos on feminististä naisenergiaa juhlistava tanssin ja musiikin ilotulitus, jossa päähenkilöt ilmentävät vanhaa suomalaista legendaa. Devil’s Lungs kumpuaa suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin huippujen Anne-Mari Kivimäen ja Reetta-Kaisa Ilesin pitkäaikaisesta yhteistyöstä (Suistamon Sähkö ja Tanssiteatteri Tsuumi). Kivimäen demoninen haitarimusiikki ja Ilesin koreografia kuljettaa kokijan sukupuolirooleja ja musiikin traditioita rikkovaan, fyysisesti mukaansatempaavaan karnevalistiseen maailmaan.

Embrace XR Art

Eva Jankovska

Esitykset

Osta lippu
Map

Helsinki XR Center

Hämeentie 135 A 3krs, Helsinki

28.9.2021

14-20

29.9.2021

10-21