Slovakian tanssiteatteri: CARMEN

"Carmen on täynnä silmäkarkkia. Kauniita ihmisiä, taitavaa tanssia, nerokkaita koreografisia oivalluksia. Ja tietysti musiikkia. Sielu on täynnä tämän nähtyään"

Jussi Tossavainen, HS

Slovakian tanssiteatterin maailmanlaajuinen menestystuotanto palaa Suomeen Lontoon, Pekingin, Rooman, Mexico Cityn ja muiden kaupunkien menestyksien jälkeen. Ján Ďurovčíkin käsikirjoittama ja ohjaama Carmen on yhdistelmä libertinismiä ja konservatismia, espanjalaista ja slaavilaista, sisältäen myös slovakialaista kansanperinnettä. Traagisen lopun omaava tarina pahankurisesta andalusialaisesta mustalaistytöstä ja sotilas Don Josésta edustaa liikkeen ja filosofian tyylittelyä. Se on kahden maailman yhdistymistä: libertinismiä ja konservatismia. Aihe on esitetty totaalisen teatterin muodossa, jossa tunne ilmaistaan musiikin, tanssin ja dramaattisen ilmeen yhtenäisyyden kautta. Se kunnioittaa alkuperäistä librettoa, mutta ilmaisu tapahtuu voimakkaasti kiertoilmaisujen kautta.

Koreografia, skenaario ja ohjaus: Ján Ďurovčík, esiintyjät: solistit ja Slovakian tanssiteatterin yhtye, musiikki: Rodion Shchedrin – Carmen
Suite, Georges Bizetin innoittamana

http://www.aleksanterinteatteri.fi/slovakian-tanssiteatteri-carmen

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Albertinkatu 32, Helsinki

8.4.2018

16.00