Soininen & Heinonen: Kaksi sooloa – Bye Mr. Balanchine ja A Little Room For Maneuver

Esitys

Soininen & Heinonen: Kaksi sooloa -teoskokonaisuus esittää kahden tanssitaiteilijan naisen kehonkuvaa sekä oman paikan etsintää käsittelevät sooloteokset.

Soininen & Heinonen: Kaksi sooloa -teoskokonaisuus esittää kahden tanssitaiteilijan naisen kehonkuvaa sekä oman paikan etsintää käsittelevät sooloteokset.

Bye Mr. Balanchine on tanssitaiteilija Tuulia Soinisen naisen ja tanssijan kehonkuvaa käsittelevä sooloteos. Teos näyttää lempeää keskisormea balettikoreografi George Balanchinelle (1904-1983). Balanchinen katsotaan luoneen vallitseva kehoihanne, jossa klassisen tanssijan kuuluu olla pitkäraajainen, linjakas ja hälyttävän laiha. Teoksessa Soininen navigoi henkilökohtaisten kokemusten, kehoihanteiden ja tanssimaailman lävitse. Onko kaiken tämän keskellä mahdollista kuulla ja arvostaa omaa ruumista?

A Little Room for Maneuver on tanssitaiteilija Emma Heinosen soolo, joka käsittelee tilan kokemista fyysisenä paikkana, mielen tilana sekä sosiaalisena konstruktiona.
Teos kysyy, missä on tilaa ja kenen toimesta se täytetään, onko ihmisten ja asioiden välillä liikkumavaraa? Heinonen käsittelee aihetta henkilökohtaisten kokemustensa läpi, fyysisyyden ja leikin kautta. Teos on liikkeellinen keskustelu, jossa ihminen sekä kutistuu, että raivaa tietä itselleen.

Liput:

10,75 e / ammattilainen, opiskelija, työtön
14,50 e / peruslippu
20 e / kannatuslippu

Näytös kestää 75 minuuttia ja teosten välissä on lyhyt väliaika.
Ovet aukeavat 20 minuuttia ennen esityksen alkua.

Teemu Paukamainen, Yu Sun

Esitykset

Osta lippu
Map

Liikelaituri

Yliopistonkatu 58 D, Tampere

3.12.2022

15:00

Ensi-ilta

3.12.2022

19:00