Sonja Jokiniemi: Creeping Thistle

Nykytanssi

Creeping Thistle on kahden tanssitaiteilijan, Inka-Leea Haataisen ja Ville Nylénin, koolle kutsuma projekti, jonka koreografina toimii Sonja Jokiniemi. Tekstit ovat Antti Nylénin ja valot Meri Ekolan.

Esitys pureutuu kauneuden käsitteeseen, ei estetiikan näkökulmasta vaan kauneuden kokemiseen syvemmällä ja perustavanlaatuisemmalla tavalla.

Teos on dystooppinen picnic, jossa inhimillisen elämän jälkeinen maasto ja ihmisen oleminen kohtaavat. Jossa materiaalit ja eliöt sekoittuvat ja jossa aineet itkevät. Teos luo tilaa assosiatiivisille kokemuspinnoille ajassa, jota määrittävät ankara rationaalisuuden ja ymmärtämisen vaatimus, toisaalta totuuden menetys, välinearvot ja normatiivinen kieli. Teos tuo meidät jonnekin, totuuden ja binäärien taakse, jossa paikattomuus ja merkitykset, toivo ja taakka, synkkyys ja hyvyys ovat rinnakkain. Johonkin tyhjään ja ei tyhjään ollenkaan.

Creeping Thistle tarkoittaa samaa kasvia kuin suomen pelto-ohdake: ohdakkeet, villit rikkaruohot ja orvot, nimettömät esineet, marginaalit, unohdettu ja pois heitetty, toiset ja toiseus. Kuinka aineet itkevät, entä miten ihminen, itkeekö sekin?

Esityksen ensi-ilta oli Kuopiossa 7.12.2018.

Tuotanto: Routa Company ja Itä-Suomen tanssin aluekeskus.

Sonja Jokiniemi

Esitykset

Osta lippu
Map

Routa Company / Generaattori

Kauppakatu 36, Kajaani

18.1.2019

19.00

19.1.2019

15.00