Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage

Nykytanssi

Spesiaali-iltamat! sisältää kaksi upeaa ja erilaista teosta: Iiro Näkin provide-soolotyön sekä Thomas Freundlichin ja Valtteri Raekallion palkitun Cold Storage –tanssilyhytelokuvan.

provide

provide on tilan poetiikasta vaikuttunut videoinstallaatio-, galleria- ja tanssiteos, joka pohtii henkilökohtaista suhdetta esitysympäristön rakentamiseen koreografisen työskentelyn ehtona. Purkamalla estetiikkaansa työ etsii reittejä avata liikkeen sisältämää maailmaa suhteessa jo elettyihin, koettuihin ja kuljettuihin tiloihin.

provide on kehonharjoituksen elävä installaatio, liiketutkimusprosessi sekä henkilökohtaisen harjoitushistorian tuote. Teos on osa pienten paikka- ja kontekstisidonnaisten töiden sarjaa, josta Kuopiossa on aiemmin esitetty duetto Kaareutuva (2016). Teos on Iiro Näkin MA-opinnäyte Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla koreografian koulutusohjelmassa.

Iiro Näkki on helsinkiläinen koreografi, esiintyjä ja akrobaatti. Hän toimii aktiivisesti tanssin ja sirkuksen kentillä freelance-produktioissa sekä opettaa nykytanssia ja akrobatiaa aloittelijoista ammattiin valmistuviin.

KOREOGRAFIA, TILA JA TOTEUTUS: Iiro Näkki
KUVAUS, EDITOINTI: Mikko Pirinen
TILAN ÄÄNISUUNNITTELU: Benjamin Rogers
VIDEOTEOSTEN ÄÄNISUUNNITTELUT: Mikko Pirinen, Benjamin Rogers, Joonas Pernilä
TUOTANTO: Tanssiteatteri Minimi & Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Cold Storage

Thomas Freundlichin ohjaamassa Cold Storage -elokuvassa pilkkijä (Valtteri Raekallio) löytää jään alta esihistoriallisen jäämiehen (Eero Vesterinen) ja sulattaa tästä itselleen kaverin. 9-minuuttisen elokuvan tarina kerrotaan liikkeen ja tanssin keinoin ilman dialogia.

“Cold Storage on ensisijassa narratiivinen lyhytelokuva ja salavihkaa tanssielokuva. Uskon, että tarina tekee elokuvasta lähestyttävän”, ohjaaja Thomas Freundlich kertoo Danceinfo-sivustolla.

Freundlich kuuluu maamme eturivin tanssitaiteilijoihin ja tanssielokuvantekijöihin. Hän työskentelee koreografi-tanssijana Suomessa ja kansainvälisesti. Freundlich on toteuttanut noin 35 teosta, joihin kuuluu nykytanssiproduktioita, ooppera- ja teatterituotantoja sekä tanssielokuvia.

Freundlichin tanssilyhytelokuvia on nähty yli sadan elokuva- ja tanssifestivaalin ohjelmistossa ympäri maailmaa. Cold Storage sai vuonna 2015 ensimmäisen Suomen Elokuvasäätiön, YLEn ja Loikan tanssielokuvan tuotantotuen 41 hakijan joukosta. Cold Storage on valittu yli 80 festivaalin ohjelmistoon ja se on voittanut yhdeksän palkintoa kansainvälisesti. Elokuva on myös myyty useille televisiokanaville.

Tanssija-koreografi Valtteri Raekallion palkittu teos Esitys – A Performance nähtiin Tanssiteatteri Minimin vieraana keväällä 2017.

Ohjaus ja kuvaus: Thomas Freundlich
Koreografia: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Eero Vesterinen & Valtteri Raekallio
Musiikki: Kimmo Pohjonen
Leikkaus: Jukka Nykänen
Tuotantosuunnittelu: Aino Koski
Pukusuunnittelu:
Venla Takkinen
Tuottaja: Aino Halonen

Tuotantotuki: Suomen elokuvasäätiö (SES), YLE, Loikka tanssielokuvafestivaali

Kesto: 8 min 45

Lisätietoja Cold Storage-elokuvasta (englanniksi):

http://www.lumikinosproduction.com/4k3d/

Spesiaali-iltamat! provide ja Cold Storage

Liput: 18 / 10 €
Kesto: n. 70 min (sisältää keskustelutilaisuuden esitysten jälkeen)

TIEDUSTELUT: 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi

Lisätietoja ja liput Minimin sivuilta

Valokuva Cold Storage -tanssilyhytelokuvasta

Esitykset

Osta lippu
Map

Sotku

Suokatu 42/2, Kuopio

27.10.2017

19:00