Spring Roll | Jenni-Elina von Bagh: As time goes by

Esitys

Koreografi Jenni-Elina von Baghin esityksessä As time goes by traaginen ja koominen puristuvat yhteen toistensa vastakohtina. Maaliskuussa teos nähdään Nykytaidetila Kutomon ohjelmistossa osana Spring Roll -festivaalia.

As time goes by tarkastelee aikaa monitahoisena kysymyksenä sekä tuo samalla näkyväksi ihmiskehon monikerroksellisuuden ja sen vuorovaikutuksellisuuden ympäristönsä kanssa.

Von Baghin uusi teos antautuu ajan ruumiilliselle, ruumiittomalle ja syvästi kokemukselliselle ulottuvuudelle. Tiiviin filosofinen lähtökohta sekä tunne aikamme haasteellisuudesta nostavat esiin myös leikin ja kepeyden.

As time goes by käyttää filosofisena pohjanaan muun muassa Elisabeth Groszin käsitettä extramaterial teoksesta The Incorporeal (2017) kääntämällä sitä näyttämölliseksi kompositioksi. Esityksen tekoprosessi keskittyy ruumiillisen ja materiaalisen tulemisen virtuaalisiin ja ruumiittomiin puoliin, jotka ovat välttämättömiä kaikessa tulevassa, materialisoituvassa, muuntuvassa tai toteutuvassa.

Von Baghin työryhmä on erityisen kiinnostunut ei-inhimillisen performatiivisuuden ja näyttämöllisen suunnittelun tarkastelusta nykyesityksen kontekstissa. As time goes by juhlistaa sekä inhimillisten että ei-inhimillisten kehojen epä-älyllistä voimaa ylittämällä subjektin eksistentiaalisen ulottuvuuden.

Teos kantaesitetään Sivuaskel-festivaalilla Zodiak Stagella Helsingissä helmikuussa 2023.

Lue lisää esityksestä

Lue lisää Spring Roll -festivaalista

Katri Naukkarinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1B, Turku

25.3.2023

19:00