Spring Roll | Orfee Schuijt: Thing Power

Esitys

Thing Power on tanssiesitys kolmelle tanssijalle ja kokoelmalle esineitä ja asioita. Teoksessa kehot ja elottomat materiaalit ovat tasa-arvoisia koreografisia toimijoita. Monenlaisia muotoja, medioita ja tekstuureja työstävä esitys keskittyy inhimillisten ja ei-inhimillisten suhteiden aistillisuuteen.

Thing Power -esityksessä asiat, äänet ja esiintyjät osallistuvat tanssiin ja luovat keskinäisiä yhteyksiä ja suuntautumisia. Miten esiintyjät voivat lähestyä esineitä tai asioita fyysisesti ja jatkaa tätä kohtaamista resonoiviin, itsenäisiin tansseihin?

Thing Power on pelikenttä, jossa asiat ja kehot ryhmittyvät kuvioihin muodostaen kitkaa niiden välille. Pienet, löydetyt esineet tai suuremmat veistokset toimivat tanssin ohjeina ja mittana. Tanssijat yrittävät parhaansa mukaan tulla esineiksi muokaten kehoaan esineiden eri muotoihin ja tekstuuriin. He näyttäytyvät asioina, joilla on aistit, ja tanssivat loputtomissa kategorioissa, minioopperoissa ja pienten asioiden tempossa.

Teos on syntynyt koreografi Orfee Schuijtin, lavastussuunnittelija Eirik Blekesaunen ja säveltäjä Kim Myhrin yhteistyönä. Thing Power sai ensi-iltansa RIMI/IMIR SceneKunstissa Stavangerissa marraskuussa 2020. Maaliskuussa teos nähdään Nykytaidetila Kutomon ohjelmistossa osana Spring Roll -festivaalia.

Teos soveltuu kaikenikäisille katsojille.

Lue lisää esityksestä

Lue lisää Spring Roll -festivaalista

Orfee Schuijt

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1B, Turku

31.3.2023

19:00