Suomen kansallisbaletti: Flock & Golden -esitystallenne

Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet esiintyvät kahdessa uudessa nykytanssiesityksessä. Katso ilmaiset esitystallenteet!

Esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.

Aleksanterin teatterissa taltioidut esitykset saavat kantaesityksensä Stage24-palvelussa 6.5.2021 ja ovat katsottavissa maailmanlaajuisesti 5.11.2021 asti.

”Kuvittele: tulet paikkaan, jossa on poikkeuksellisen korkea katto. Tämä arkkitehtuuri herättää sinussa tunteen korkeammasta voimasta; ympärilläsi on kolmekymmentä muuta uskovaa, jotka kävelevät ympyrää hengittäen ja rytmiä tehden. Tällaisessa rituaalissa alat pian tuntea yhteyden ympäristöösi ja korkeampaan voimaan. Olin juuri tällaisessa tilanteessa muutama vuosi sitten, ja kiinnostukseni heräsi välittömästi.
Aloin kyseenalaistaa tilannetta – olenko oikeasti yhteydessä vai onko se vain harhaluulo?
Uudessa luomuksessamme Golden esitän sinulle tämän kysymyksen eri näkökulmasta.”
– Emrecan Tanıs, koreografi

Turkkilaissyntyinen Emrecan Tanıs on luonut lukuisia nykytanssikoreografioita, joita on esitetty Suomen lisäksi mm. kansainvälisillä tanssifestivaaleilla Saksassa, Britanniassa ja Brasiliassa. Kansallisbaletin nuorisoryhmä on esittänyt aiemmin Tanısin teokset Corridors, The deep dark white ja Sand.

Katso Golden: https://oopperabaletti.fi/stage24/golden-tallenne/

Toinen illan nykytanssiteoksista on koreografi Javier Torresin luoma uutuusteos Flock. Aiemmin Kansallisbaletin tanssijana työskennellyt meksikolaissyntyinen Torres on tehnyt koreografin urallaan yli 20 teosta, joista Kansallisbaletissa on nähty mm. koko illan baletit Prinsessa Ruusunen sekä Kaunotar ja hirviö.

Katso Flock: https://oopperabaletti.fi/stage24/flock-tallenne/

Lue lisää ja katso teokset täältä

Roosa Oksaharju / Suomen kansallisooppera ja -baletti

Esitykset

Map

Aleksanterin teatteri

, Helsinki

6.5.2021

00:01

5.11.2021

23:59