Susanna Leinonen Company: Nasty

Nykytanssi

Uransa Viron kansallisbaletin tanssijana aloittanut Susanna Leinonen tuo nyt huippuensemblensa ensimmäistä kertaa Tallinnaan syyskuussa ensi-iltansa saavan Nasty-teoksen kanssa.

Suomen menestyneimpiin nykytanssikoreografeihin kuuluvan Susanna Leinosen teos Nasty luo katsojan eteen kaunistelemattoman tulkinnan todellisuudesta, jossa pahuus pesii niin yhteiskunnan rakenteissa kuin meissä itsessämme.

Leinonen on tanssijoineen tutkinut paitsi ihmisruumiin rajallisuutta, myös katseen kohteena olemista ja naiskehoon kohdistettuja usein koviakin odotuksia. Teos ei väistä fyysisen rääkkäämisen ja henkisen jaksamisen värittämää vaikeaa teemaa – ruumiista luovan työn välineenä – vaan nostaa tanssijat keskiöön työnsä ja kehojensa ainoiksi oikeiksi omistajiksi. Tanssijan huippuunsa harjoitettu keho näyttäytyy Nastyssa ulkoisista ja sisäisistä odotuksista oireilevana koneena, jonka suunnat muuttuvat ja iho venyy saavuttaakseen täyden potentiaalinsa.

”Teos ei mässäile väkivallalla, vaan tuo esille sen, miten kohdistamme julmuutta toisiimme ja itseemme. Teema ei jää vain liikkeeseen, vaan halusimme tavata sen myös kirjaimellisesti ääneen” kertoo Susanna Leinonen

Nastyssa kuullaan Viron merkittävimpiin säveltäjiin kuuluvan Arvo Pärtin musiikkia. Teoksen puku- ja maskeeraussuunnittelusta vastaa Sari Nuttunen. Hän on työskennellyt muun muassa Dramatenille, Dansen Husille sekä erilaisissa televisio- ja elokuvatuotannoissa, joista tuoreimpana kiitellyssä Saamelaisveri -elokuvassa. Valosuunnittelun toteuttaa Lahden kaupunginteatterissa työskentelevä Harri Peltonen. Teoksessa tanssivat Susanna Leinonen Companyn Tanssisesongille kiinnitetyt tanssijat Tiia Huuskonen, Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Elisa Tuovila ja Erika Vilander.

Lue lisää teoksesta

Matkapaketti lippuineen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kumu

Weizenbergi 34 / Valge 1 , Tallinna, Viro

23.11.2018

18:00

24.11.2018

18:00