Susanna Leinonen Company: Nasty & Race Horse Company: Urbotek

Nykytanssi

Kotimaisen nykytanssin ja nykysirkuksen ykkösnimet intiimissä yhteisnäytöksessä Espoon kulttuurikeskuksessa.

Espoon kulttuurikeskuksen kevätkausi saa tyylikkään startin, kun kaksi alansa mestaria, Susanna Leinonen Company ja Race Horse Company yhdistävät esityksensä ainutlaatuiseen kahden teoksen iltaan. Kansainvälisesti arvostetun koreografin Susanna Leinonen uusin teos Nasty tutkii naisen rooleja, vartaloa ja siihen kohdistuvaa epäoikeudenmukaisuutta. Race Horse Companyn tuorein teos Urbotek jatkaa ryhmän maailmanvalloitusta ja käsittelee urbaania ahdinkoa huumorin sekä akrobatian keinoin. Kaksi yhteiskunnallisesti ajankohtaista ja jopa anarkistista teosta, joissa kaavoihin kangistuminen ja perinteet eivät ole vaihtoehto.

Susanna Leinonen Companyn Nasty avaa naiskehoon kohdistuneita odotuksia, julmuuksia ja hyökkäyksiä. Teos sai inspiraationsa USA:n presidentinvaaleista, jossa Donald Trump kutsui vastustajaansa Hillary Clintonia nimityksellä ”such a nasty woman”. Tämä herätti kysymyksiä. Häijy, ikävä, hankala – ovatko nämä adjektiiveja, joilla kuvataan päämäärätietoista naista? Polttavan pysäyttävässä teoksessa yhdistyy ihmiskehon voima, kylmä maailma ja Arvo Pärtin herkkä ja dramaattinen musiikki.

Rauli Dahlberg, ohjaaja ja Race Horse Companyn yksi perustajajäsenistä, pohtii uudessa teoksessaan kaupunkielämän hektisyyttä ja ihmisyyttä kaupunkitilassa. Urbotek on RHC:n tyylille ominainen huumoririkas teos, jossa ironisoidaan sirkustaiteen avulla kiirettä, työntekoa ja vapaa-ajan nautintoja. Sirkustaiteilijat Kalle Lehto, Susanna Liinamaa, Teemu Skön, Lassi Tauriainen, Rony Hämäläinen ja Teemu Riihelä osoittavat aitoa taituruutta ja mieleenpainuvaa akrobatiaa. Urbotek näyttää, että urbanisaation keskellä saa nauraa myös itselleen.

Esitykset

Osta lippu
Map

Espoon kulttuurikeskus

Kulttuuriaukio 2, Espoo

10.1.2019

18.00

11.1.2019

18.00