TADaC 2021: Emmi Venna: Core | PERUTTU

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssijantaiteen maisteriopiskelijat muodostavat viimeisenä opintovuotenaan tanssiryhmä TADaCin, jonka vuoden 2021 teos on nimeltään Core.

CORE
inkivääri nopeus avatar core
tekstuuri fiktiivinen syn/koop/pi core
tanssi itselle tanssin syttyminen core
pitkän askeleen pilvi core
b r e a kbeat neliö kori kore
~ wonky sivuverho core ~
kummitus core tilaan ryntäys core

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssijantaiteen maisteriopiskelijoilla on mahdollisuus viimeisenä opintovuotenaan rakentaa yhteinen taiteellinen opinnäyteprojekti nimeltään TADaC (Theater Academy Dance Collective). TADaC on ollut olemassa vuodesta 2007 alkaen (aiemmin nimellä Theater Academy Dance Group). Se on perinteisesti sisältänyt näyttämöteoksen valmistamisen yhteistyössä ammattilaiskoreografin ja – suunnittelijoiden kanssa. Teos on esityskautensa jälkeen kiertänyt myös muualla kotimaassa ja kansainvälisesti.

Vuoden 2021 TADaCin yksi lähtökohta oli, että opiskelijat pääsevät itse vaikuttamaan opinnäytteensä sisältöön ja tavoitteisiin. Tämän vuoden TADaC teos on nimeltään Core, ja se saa ensi-iltansa Zodiak Stagella, Helsingissä 19.1.2021. Teoksen koreografina toimii Emmi Venna.

Emmi Venna valikoitui TADaCin koreografiksi opiskelijoiden lyhyen mutta antoisan yhteisen työskentelyjakson jälkeen. Opiskelijoita puhuttelivat sekä Emmi Vennan taiteelliset ehdotukset että dialoginen ja läpinäkyvä työskentelytapa. TADaCin koreografia valittaessa keskustelussa nousi esiin myös opiskelijoiden halu työskennellä paikallisen ja tanssijantaiteen maisteriohjelman itse käyneen tekijän kanssa. Lisäksi Emmi soitti hyvää musaa.

TADaC projektin tavoitteena on mahdollistaa syvä taiteellinen prosessi tarjoten riittävästi aikaa teoksen valmistamiseen. Teosta seuraavan kiertueen tavoite on tarjota mahdollisuus kokea teoksen esittämisen pidempi elinkaari, ja kerätä kokemuksia teoksen esittämisestä erilaisissa tiloissa ja kulttuurisissa ympäristöissä. Kiertueeseen sisältyy myös mahdollisuus pienimuotoisten paikallisten yleisötyötapahtumien tekemiseen. TADaC on siihen osallistuvien tanssijoiden maisterin taiteellinen opinnäytetyö.

Koreografi: Emmi Venna
Koreografinen keskustelukumppani: Mira Kautto
Valosuunnittelija: Erno Aaltonen
Äänisuunnittelija: Ville Kabrell
Pukusuunnittelija: Hanne Jurmu
Esiintyjät: Iiris Laakso, Elisa Lejeune, Verna Nordlund, Veera Snellman, Suvi Kelloniemi, Maria Mäkelä, Terhi Hartikainen
Vierailuesityksen järjestäjä: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Taideyliopisto
Teoskuva: Aino Autere
Tanssilattia: Marja Zilcher ja Erno Aaltonen

TADaC 2021: Emmi Venna: Core
Ke 31.3.2021 klo 19.00
ITAK-näyttämö, Kuopio

Liput ennakkoon verkkokaupasta 18 € / 10 €
Liput ovelta 22 € / 14 €
K9 -kortilla 2 €
ITAK-kausikortti

Verkkokauppa suljetaan ja ovilipunmyynti avataan 30 min ennen esitystä.

Esitykset

Osta lippu
Map

ITAK-näyttämö

Suokatu 42/2, Kuopio

31.3.2021

19.00