Tahditon Kramppi – Nytkäyksiä nyky- ja kansantanssin rajoilta

Nykytanssi

Kahden tanssiteoksen yhteisillassa nähdään Tanssiteatteri Krampin 20-vuotisjuhlateos ”La Soirée” (koreografia Sampo Kerola & työryhmä) ja Tahdittomat Kansantanssiyhtyeen vuoden 2013 kantaesitysteos ”Vastahako – pohjoinen näkymä kevääseen ja valintaan” (koreografia Petri Kauppinen).

Kahden tanssiteoksen yhteisillassa nähdään Tanssiteatteri Krampin 20-vuotisjuhlateos ”La Soirée” (koreografia Sampo Kerola & työryhmä) ja Tahdittomat Kansantanssiyhtyeen vuoden 2013 kantaesitysteos ”Vastahako – pohjoinen näkymä kevääseen ja valintaan” (koreografia Petri Kauppinen). Tanssiryhmät ovat profiililtaan samankaltaiset, mutta edustavat kahta eri genreä: kansan- ja nykytanssia. Molemmat ryhmät muodostuvat sekä tanssin ammattilaisista että pitkälle edenneistä harrastajista.

La Soirée rakentuu tyylitellyistä juhlaseremonioista. Teoksen teemat ja liikekieli juontuvat tekijöiden omista tarinoista ja muistoista – iloista ja suruista, häpeästä ja hyväksynnästä. La Soirée on liikkeellistä tajunnanvirtaa, ylistys elämälle ja inhimillisyydelle. Teoksessa tanssivat Kirsi Keisanen, Maria Puustinen, Raisa Pylkkö, Hannu Sompinmäki, Laura Suonperä, Vilja Ruokolainen sekä ainutkertaisina vierailijoina Tahdittomista Esko Kataja ja Tuomas Mikkola.

Vastahako on fantasia yhteisöstä, jota luonnonvoimat liikuttavat. Teoksen taiteellisina lähtökohtina ovat pohjoisen luonto, muodot ja rytmit. Kansanomainen tanssi- ja musiikkiperinne kohtaa ritualistisen ja kuvitteellisen; folklore toimii kehyksenä ikiaikaiselle tarinalle kevääseen heräämisestä ja valinnasta. Teoksessa tanssivat Kari Aula, Hilppa Herd, Esko Kataja, Juhani Koivisto, Rebecca Laube-Pohto, Outi Markkula, Saara Mikkola-Ylitolva, Tuomas Mikkola, Taija Sipola, Maiju Tiuraniemi, Lauri Turunen, Mona Tärk, Emmi Vainio ja Ari Ylitolva.

Yhteisillan Facebook-tapahtuma

Jukka Kaikkonen/Timo Hukkanen

Esitykset

Osta lippu
Map

Espoon Kulttuurikeskus, Louhisali

Kulttuuriaukio 2, Espoo

27.1.2018

19:00