Tampereen Flamencoviikko | Patricia Guerrero: Catedral

Patricia Guerreron tanssin pyhä liturgia kutsuu pohdiskelemaan naisiin kohdistuvaa epätasa-arvoa uskonnon muodostamaa taustaa vasten. Esityksen suuria teemoja ovat mystisyys, sorto, uhraukset ja uskomusten maailmat, sekä dialogi jumalallisen ja saatanallisen, pyhän ja maallisen välillä.

Parhaan esityksen palkinnolla Sevillan flamencobiennaalissa 2016 palkittu Catedral on Patricia Guerreron tähän mennessä täydellisin ja kunnianhimoisin työ, jossa tanssija-koreografi jakaa pohdintansa ja huolensa radikaalin rehellisesti. Työ kertoo siitä kypsymisestä, jonka tämä palkittu ja monia taiteellisia huippukohtia saavuttanut taiteilija on käynyt läpi. Ja hänellä on vielä paljon sanottavaa.

Esityksen suuria teemoja ovat mystisyys, uhraukset ja uskomusten maailmat sekä dialogi jumalallisen ja maallisen välillä. Guerrero muuttaa näyttämön pyhäksi, hengellisesti latautuneeksi tilaksi. Neljä tanssijaa, kolme muusikkoa, kaksi oopperalaulajaa ja flamencolaulaja luovat kiehtovan vuorovaikutuksen tanssin ja musiikin välille.

Tanssi ja koreografia: Patricia Guerrero
Tanssiryhmä: Maise Márquez – Ana Agraz – Laura Santamaría
Tenori: Diego Pérez
Kontratenori: Daniel Pérez
Flamencolaulu: José Ángel Carmona
Kitara: Juan Requena
Lyömäsoittimet: Agustín Diassera ja David “Chupete”

Konsertin kesto 75 min. Konsertissa on lisäkatsomo.

Tuotanto Tampere-talo ja Tampereen Flamencoviikko

Kotisivut

Klaus Handner

Esitykset

Osta lippu
Map

Tampere-talo

Yliopistonkatu 55, Tampere

30.6.2018

19.00