TangoNyky-ilta Musiikkitalon Black Boxissa 19.10.

Improtango-festivaali tarjoaa jälleen huippuduettoja ja live musiikkia. Mukana illassa eturivin tanssitaiteiljoita, huippubandoneonisti Mikko Helenius ja 20-henkinen Soul Strings jousiorkesteri.

Improtango-festivaalin tilausteosten koreografeina ja tanssijoina ovat Minna Tervamäki ja Thibault Monnier, Sanna Kekäläinen ja Janne Marja-aho sekä Reija Wäre ja Minttu Sinkkonen. Kiehtovassa ja yllätyksellisessä illassa taiteilijaparit luovat dueton tangon inspiroimana.

Musiikista vastaa upea 20-henkinen Soul Strings jousiorkesteri yhdessä bandoneonisti virtuoosin Mikko Heleniuksen kanssa. Illassa esiintyvät myös festivaalin taiteelliset johtajat Minna Tuovinen ja Martin Heslop. Illan ohjelma päättyy heidän johdattamaan yhteiseen tanssituokioon yleisön ja jousiorkesterin kesken.

“ Haluamme tuoda duetot TangoNyky-illan pääosaan. Duetto antaa upean mahdollisuuden dynaamiselle kommunikaatiolle ja intensiiviselle läsnöololle ja kun mukana on 20-henkinen jousiorkesteri ja huipputaituri bandoneonisti ei lopputulos voi olla muuta kuin ainutlaatuinen sekä tekijöille että katsojille. Tango puhuttelee ihmisiä. Miten se puhuttelee tanssitaiteiljoita eri genreistä- siitä syntyy kiinnostava yhteentörmäys tai ehkäpä avaus johonkin ihan uuteen.

Haluamme tarjota sekä inspiroivan katsojakokemuksen että luovan kehollisen kokemuksen katsojalle. Tänä vuonna illan ohjelma päättyy yhteiseen tanssihetkeen, jossa katsoja voi kokea kosketuksen osana huikeaa musiikillista maisemaa.

Duettotyöskentely on ollut keskeinen osa lähes 30-vuotta kestänyttä taiteellista uraamme. Nykytanssikoreografeina tango on antanut meille muodollisesti selkeän viitekehyksen, jonka sisällä olemme voineet tutkia syvällisesti luovaa kommunikaatiota ja läsnäoloa. Se on tuonut työhömme inhimillisyytttä.

Tango on hyvin artikuloitu ei-verbaalinen kieli, joka mahdollistaa pääsyn yhdessä jaettuun luovaan tilaan, jossa merkityksellinen ja aito kohtaaminen ja vuoropuhelu voi tapahtua. Tango on luonnollinen kieli tällaiselle transpersonaaliselle luovuuden kokemukselle. Tästä syystä tangolla on paljon annettavaa kenelle tahansa.

Olemme luoneet Improtangon ja siihen liittyvät yksinkertaiset harjoitukset, jotta jokainen voisi päästä tähän yhteiseen luovaan tilaan ja kokea merkityksellinen ja aito vuoropuhelu jo heti alkulähteillä. Improtangossa siis harjoitellaan miten kommunikoidaan sen sijaan kuin harjoiteltaisiin askelkuvioita. “ Taiteelliset johtajat

Improtango- festivaali on ainutlaatuinen tanssifestivaali, jossa yhdistyy taidetanssi ja sosiaalinen tanssi. Sen peruslähtökohtana on tarjota huipputason taide-elämyksiä sekä matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat ilmaisia ja johon kuka tahansa voi osallistua. Se tarjoaa osallistujalle kokonaisvaltaisen tanssikokemuksen.

Improtango- festivaalin ohjelma alkoi kirjastokiertueella Taiteiden yönä 15.8 Rikhardinkadun kirjastosta. Se jatkuu syksyn ajan helsinkiläisissä kirjastoissa. Lisätietoa kirjastokiertueesta www.as2wrists.fi

Improtango on koreografipari Minna Tuovisen ja Martin Heslopin pitkään kehittämä ja jalostama tanssikieli, Sen juuret ovat argentiinalaisen tangon peruselementeissä, jotka luovat pohjan luovalle, dynaamiselle ja monitasoiselle kommunikaatiolle. Nykytanssin vapaus ja rikkaus erilaisiin tulkintoihin ja merkityksiin ovat sen ydintekijöitä. He ovat luoneet kiehtovan tavan opettaa tangoa. Sen hienous ja ainutlaatuisuus perustuu siihen, että se on helposti lähestyttävä, kuka tahansa pääsee kokemaan tangon hienoutta yksinkertaisten harjoitusten avullla.

Musiikkitalo

Improtango-festivaali

Martin Heslop

Esitykset

Osta lippu
Map

Musiikkitalo, Black Box

Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki

19.10.2019

19.00

Ensi-ilta