Tanssin Aika | Theo Clinkard: The Days

Nykytanssi

The Days on Theo Clinkardin ensimmäinen duettoteos, joka toteutuu kahden esiintyjän, Ville Oinosen ja Maria Nurmelan tulkitsema.

The Days on Theo Clinkardin ensimmäinen duettoteos. Siinä yksi ainoa koreografinen tehtävä kantaa läpi koko teoksen antaen tilaa improvisaatiolle, niin esiintyjien kuin katsojien aistimuksille sekä runollisen ja arkisen ilmaisun tasapainoilulle.

Tämä rakenne luo jatkuvasti muuttuvan fyysisen, henkisen ja metaforisen maiseman, joka johdattelee kokijan tunnistamaan monisyisiä yhdessäolon muotoja monimutkaisine tunteineen, koomisine kommunikaatiokatkoksineen ja muuntuvine neuvotteluineen. Mahdottomalta vaikuttava kehä absurdeja ja vilpittömiä kohtaamisia kehittyy elämänmittaiseksi matkaksi ja esitykseksi, jonka teemoja ovat huolehtiminen, sinnikkyys ja yhteyden luomisen tarve.

Teos toteutuu kahden esiintyjän, Ville Oinosen ja Maria Nurmelan tulkitsema.

Työryhmän esittely.
Koreografia ja pukusuunnittelu: Theo Clinkard
Esiintyjät: Ville Oinonen ja Maria Nurmela
Sävellys/äänisuunnittelu: James Keane
Valosuunnittelu: Kalle Ropponen
Dramaturgia: Leah Marojević
Tuottaja: Inari Pesonen

Theo Clinkard on kansainvälisesti tunnettu koreografi, tanssinopettaja, esiintyjä ja lavastaja Brightonista
Isosta-Britanniasta.

Maria Nurmela on työskennellyt freelancerina Suomessa ja kansainvälisesti vuodesta 2002 tanssien useiden tunnettujen koreografien mm. Susanne Linken ja Helena Franzénin teoksissa. Tero Saarinen Companyssa hän on toiminut niin tanssijana, harjoittajana ja yhteisötanssihankkeen vetäjänä (2003-2017).

Ville Oinonen on toiminut tanssitaiteilijana vuodesta 2006 Suomessa ja ulkomailla freelancerina sekä Tanssiteatteri MD:ssä. Ville on tanssinut mm. Jyrki Karttusen, Tero Saarisen, Helena Franzénin ja Tommi Kitin teoksissa.

Teoksen kesto ja ikäsuositus.
Noin 46 minuuttia. Esitys sopii arviolta yli 10-vuotialle.

LIPUT:
25/15€

Tanssin Aika -festivaali

Karoliina Korvuo

Esitykset

Osta lippu
Map

Juomatehtaan studio

Vapaudenkatu 25, Jyväskylä

26.9.2019

19:00