TANSSIN PÄIVÄ: Wanderlust-projekti tuo näkyväksi taivaltamisteemaisia tanssielokuvanäytöksiä Espoossa!

Tapahtuma|Tanssin päivä

Wanderlust-projekti tuo näkyväksi taivaltamisteemaisia tanssielokuvanäytöksiä Tanssin Päivän 29.4.2022 kunniaksi Espoossa sijaitsevaan Iso-Omenan kirjastoon. Tervetuloa! The Wanderlust project will bring wander themed dance film screenings to the Iso-Omena library in Espoo in honor of Dance Day on April 29, 2022. Welcome!

Tanssitaiteilija Nadja Pärssinen toteuttaa ja tuo näkyväksi
Tanssin päivän aikana 29.4.22 Iso-Omenan kirjastossa
klo 14-15 aikavälillä korkeatasoisia taivaltamisteemaisia tanssielokuvanäytöksiä.

Tanssielokuvanäytöksissä nähdään Norjan jylhissä vuorimaisemissa kuvattu Maisema loittonee suhteessa… -tanssielokuva yhteistyössä videotaiteilija Alisa Javitsin kanssa. Sen lisäksi tapahtuma tuo näkyväksi myös lähiluonnossa, Lauttasaaressa sijaitsevassa Tallbergin puistossa, kuvattu FOOTNOTES-tanssielokuva, minkä yhteistyö toteutui videoeditoija Sari Antikaisen kanssa.

Lisää tietoa tanssielokuvista:

Maisema loittonee suhteessa… -tanssielokuva
Koreografi- ja tanssija Nadja Pärssinen ja videotaiteilija Alisa Javits liikkuivat ja kuvasivat tasavertaisissa rooleissa Maisema loittonee suhteessa… nimisen tanssielokuvan. Tanssielokuvan prosessi toteutui 12 tunnin pituisella Trolltunga taivallusreitillä, Norjassa kesäkuussa v. 2020. Trolltunga taivallus reitti on tunnetuimpia ja halutuimpia taivallus- ja maisemakohteita niin Norjassa kuin myös kansainvälisestikin.

Tanssielokuvassa Pärssinen ja Javits vuoropuhelevat taivaltamisen, tanssin ja kirjoitetun tekstien läpi maisemien kokemuksellisuudesta ja ei-inhimillisen luonnon kohtaamisesta. Erilaisista kuvausmateriaaleista punoutuva jylhä ja samaan aikaan poeettinen tanssielokuva kutsuu katsojia myös reflektoimaan mm. omia kehollisia muistijälkiä taivaltamisesta luonnossa. Tanssielokuvaa on näytetty yli 15 festivaalissa ja tapahtumassa Suomessa.

FOOTNOTES-tanssielokuva on syntynyt tanssitaiteilija Nadja Pärssisen ja videoeditoija Sari Antikaisen yhteistyöstä. Elokuva on audiovisuaalinen essee kävelemisestä. Äänen, kuvan, tanssin ja tekstin keinoin se punoo yhteen erilaisia havaintoja ja tarinoita kävelyn ruumiillisuudesta ja sen merkitysten muodostumisiin paikkaan ja lähiluonto ympäristöön.

”Kenties meidän tulisi lähteä lyhyimmällekin kävelylle kuolemattoman seikkailun hengessä…”
– Henri David Thoreau –

MISSÄ
Matinkylän kauppakeskuksessa kirjastossa
Iso Omena, Palvelutori, Kauppakeskus,
Suomenlahdentie 1 (3 krs), 02230 Espoo
klo 14-15.

Pärssisen työskentelyä Wanderlust-hankkeessa tukee Espoon kaupunki.

(c) Alisa Javits & Nadja Pärssinen

Esitykset

Map

Iso-Omenan kirjasto

Suomenlahdentie 1 (3 krs), Espoo

29.4.2022

14-15