Tanssin Voima festivaali | Ballet Finland: Omena & Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi

Tapahtuma

Esitysilta tarjoaa kahden teoksen kokonaisuuden. Ballet Finlandin teoksen "Omena" koreografia on Ana Maria Lucaciun, sävellys on Paula Vesalan. Willman Dance Companyn "Sävelet, jotka eivät soi" on yhteistyö Emma Salokosken ja Felix Zengerin kanssa.

Ballet Finlandin Omena on romanialais-newyorkilaisen Ana Maria Lucaciun luoma nykytanssiteos Ballet Finlandin neljälle naistanssijalle. Teokseen on säveltänyt musiikkia Paula Vesala. Ana Maria haluaa teoksissaan ammentaa aineksia paikallisesta kulttuurista. Koreografi kuuli Paula Vesalan musiikkia työskennellessään Kansallisoopperassa 2020 ja tästälähti itämään ajatus yhteistyöstä. Inspiraation lähteenä teosta rakentaessa he käyttivät suomalaisia lasten loruja, joihin kuuluu taputuksia ja erilaisia käsiliikkeitä, joilla lapset – erityisesti tytöt – vahvistavat yhteenkuuluvuudentunnetta ja yhteisöllisyyttä. Omia riittejä joilla osoitetaan itselle ja muille että kuulutaan samaan joukkoon.

Koreografia: Ana Maria Lucaciu
Musiikit: Paula Vesala, Pjusk, T.M. Rivers
Valosuunnittelu: Ana Maria Lucaciu
Pukusuunnittelu: Ana Maria Lucaciu
Esiintyjät:
Inka Hulkko
Katariina Luukas
Susmita Meyer-Rochow
Mira Ollila

————————————————————–

Willman Dance Companyn Sävelet, jotka eivät soi sukeltaa perheiden vuorovaikutusmaailmoihin ja niitä ohjaaviin tiedostamattomiin roolimalleihin. Heijastelemalla erilaisia perhekokonaisuuksia esitys valottaa kunkin ihmisen läheisen yhteisön, erilaisista läheisistä ihmissuhteista koostuvan perheen ainutlaatuisuutta ja korvaamattomuutta. Kommunikaatiotapojen ylisukupolvisuus sekä ristiriidat ja lohdullisuus ovat esityksen kantavia teemoja. Millaisilla vuorovaikutuksen työkaluilla kukin maailmansa kohtaa?

Sävelet, jotka eivät soi on monitaiteellinen näyttämöteos, joka liikkuu musiikin, äänitaiteen, tanssiteatterin ja nykytanssin välimaastoissa. Teoksen äänimaailmasta vastaavat laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski ja muusikko-beatboxaaja Felix Zenger.

​Koreografia, konsepti: Marjaterttu Willman
Sävellys, sovitus, musiikin esitys: Emma Salokoski, Felix Zenger
Valosuunnittelu: Eero Alava
Esiintyjät: Emma Salokoski, Jonna Aaltonen, Jussi Väänänen, Jukka Tarvainen

Tutustu Tanssin Voima -festivaalin ohjelmistoon!

Jouka Valkama

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, Helsinki

2.10.2021

18.00

Ensi-ilta