Tanssin Voima festivaali | Jenni Kivelä: Strange Plant & Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi

Tapahtuma

Esitysilta tarjoaa kahden teoksen kokonaisuuden. Jenni Kivelän sooloteos "Strange Plant" on vinksahtanut lastenesitys aikuisille. Willman Dance Companyn "Sävelet, jotka eivät soi" on yhteistyö Emma Salokosken ja Felix Zengerin kanssa.

Strange Plant on puolipoutaisen vinksahtanut sooloteos, lastenesitys aikuisille. Teoksen sisällä kasvaa naivistinen hahmo, ihmisen ja huonekasvin välimaastossa. Hahmo, joka on lajinsa viimeinen edustaja, joka ihmettelee kevättä ja puutarhalehtiä, maastoutuu seinustalle, löytää kuolleita eläimiä puutarhastaan ja tutkii pimeää puoltaan. Esitys liikkuu tragikoomisuuden ja vakavuuden rajapinnoilla.

Esityskieli on englanti, kesto noin 40 minuuttia

Työryhmä:
Koreografia, tekstit, esitys Jenni Kivelä
Dramaturgia Eira Virekoski
Ohjaus Eira Virekoski, Jenni Kivelä
Äänisuunnittelu Pauli Riikonen
Valosuunnittelu Mia Kivinen
Pukusuunnittelu Liisa Pesonen
Tila Mia Kivinen, Liisa Pesonen
Tuotanto Kiltit ihmiset
Kuvat Marko Mäkinen


© Mirka Kleemola, Imagenary

Sävelet, jotka eivät soi sukeltaa perheiden vuorovaikutusmaailmoihin ja niitä ohjaaviin tiedostamattomiin roolimalleihin. Heijastelemalla erilaisia perhekokonaisuuksia esitys valottaa kunkin ihmisen läheisen yhteisön, erilaisista läheisistä ihmissuhteista koostuvan perheen ainutlaatuisuutta ja korvaamattomuutta. Kommunikaatiotapojen ylisukupolvisuus sekä ristiriidat ja lohdullisuus ovat esityksen kantavia teemoja. Millaisilla vuorovaikutuksen työkaluilla kukin maailmansa kohtaa?

Sävelet, jotka eivät soi on monitaiteellinen näyttämöteos, joka liikkuu musiikin, äänitaiteen, tanssiteatterin ja nykytanssin välimaastoissa. Teoksen äänimaailmasta vastaavat laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski ja muusikko-beatboxaaja Felix Zenger.

​Koreografia, konsepti: Marjaterttu Willman
Sävellys, sovitus, musiikin esitys: Emma Salokoski, Felix Zenger
Valosuunnittelu: Eero Alava
Esiintyjät: Emma Salokoski, Jonna Aaltonen, Jussi Väänänen, Jukka Tarvainen

Tutustu Tanssin Voima -festivaalin ohjelmistoon!

Marko Mäkinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, Helsinki

3.10.2021

15.00

Ensi-ilta