Tanssin Voima | Raekallio Corp: Harjoitus rakkaudesta & Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi

Tapahtuma

Esitysilta tarjoaa kahden teoksen kokonaisuuden. Valtteri Raekallion "Harjoitus rakkaudesta" valittiin osaksi Aerowaves'ia 2018. Willman Dance Companyn "Sävelet, jotka eivät soi" on yhteistyö Emma Salokosken ja Felix Zengerin kanssa.

Raekallio Corp. Harjoitus rakkaudesta
Mikä meitä pitää yhdessä? Kaksi esiintyjää näyttämöllä riisuvat siteet silmiltään, löytävät tiensä yhteen ja riistäytyvät jälleen irti toisistaan. Intensiivisen fyysinen duetto liikkuu viettelyn ja turhautumisen välimaastossa, rakkauden ja väkivallan herkässä rajapinnassa. Valtteri Raekallio kuvaa koreografiaansa ”amatöörityöksi” viitaten sanan latinankieliseen alkuperään ”amare” – rakastaa. Teos on nimensä mukaisesti rakkaudentyö, rajun ajaton kertomus läheisyydestä, jonka väkevyys salpaa hengen.

​Harjoitus rakkaudesta valittiin 2018 osaksi Aerowaves Twenty18 kiertueverkostoa. Sitä on esitetty koti- ja ulkomailla sekä teattereissa että erilaisissa sisä- ja ulkotilotiloissa (museot, ulkoilmatapahtumat, seminaarit).

Konsepti ja koreografia: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Mirva Mäkinen & Eero Vesterinen
Tuotanto: Raekallio Corp. / Pohjoinen liike ry
Residenssituki: K&C Kekäläinen & Company


© Mirka Kleemola, Imagenary

Willman Dance Company Sävelet, jotka eivät soi sukeltaa perheiden vuorovaikutusmaailmoihin ja niitä ohjaaviin tiedostamattomiin roolimalleihin. Heijastelemalla erilaisia perhekokonaisuuksia esitys valottaa kunkin ihmisen läheisen yhteisön, erilaisista läheisistä ihmissuhteista koostuvan perheen ainutlaatuisuutta ja korvaamattomuutta. Kommunikaatiotapojen ylisukupolvisuus sekä ristiriidat ja lohdullisuus ovat esityksen kantavia teemoja. Millaisilla vuorovaikutuksen työkaluilla kukin maailmansa kohtaa?

Sävelet, jotka eivät soi on monitaiteellinen näyttämöteos, joka liikkuu musiikin, äänitaiteen, tanssiteatterin ja nykytanssin välimaastoissa. Teoksen äänimaailmasta vastaavat laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski ja muusikko-beatboxaaja Felix Zenger.


Koreografia, konsepti: Marjaterttu Willman
Sävellys, sovitus, musiikin esitys: Emma Salokoski, Felix Zenger
Valosuunnittelu: Eero Alava
Pukusuunnittelu: Aapo Siikala
Esiintyjät: Emma Salokoski, Jonna Aaltonen, Jussi Väänänen, Jukka Tarvainen

Tutustu Tanssin Voima -festivaalin ohjelmistoon!

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, Helsinki

30.9.2021

18.00