Tanssin Voima | Sivuun Ensemble: Kylmäketju ja Murros & Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi

Nykytanssi|Tapahtumat

Esitysilta tarjoaa kahden teoksen kokonaisuuden. Sivuun Ensemblelta nähtävään tanssielokuvaan “Kylmäketju” liittyy näyttämöllä nähtävä “Murros”. Willman Dance Companyn "Sävelet, jotka eivät soi" on yhteistyö Emma Salokosken ja Felix Zengerin kanssa.

Kylmäketju on tanssielokuva ylisukupolvisesta hiljaisuudesta. Elokuva kommentoi vallankäytön historiaa naisen ruumiin kautta.

Akateemikko Marjo Kuuselan, Ninni Perkon, Krista-Julia Arpon ja yli 30 naisen tulkitsema Kylmäketju sukeltaa sukujen vaiettuihin tarinoihin tuoden esiäitien selviytymiskeinojen ja heitä kantaneen voiman vaikutukset tähän päivään. Liikekieli muodostuu ekspressiivisestä tanssista ja fyysisen teatterin tekniikoista.

Kylmäketju-tanssielokuva on osa Juuret-tutkimushanketta. Hanke pureutuu osattomuuden ja osallisuuden ylisukupolvisuuteen taiteen ja tieteen keinoin. Tutkimuksesta vastaa VTT, köyhyystutkija Anna-Maria Isola.

Käsikirjoitus: Ninni Perko ja Juha Ilmari Laine
OhjausJuha: Ilmari Laine ja Ninni Perko
Koreografia: Ninni Perko
Musiikki: Petra Poutanen ja Jarmo Saari

———————————

Murros on Kylmäketju-tanssielokuvan rinnalla kulkeva hersyvän humoristinen näyttämöllinen osio. Esitys on absurdi sukellus ylisukupolvisesti siirtyviin käyttäytymisnormeihin. Kyttäämisen ja oikein tekemisen perinteiden vaaliminen on hioutunut sukupolvien saatossa järkähtämättömään huippuunsa, vai onko?

​Esiintyjät ja liikemateriaali: Marjo Kuusela, Ninni Perko, Krista-Julia Arppo
Koreografia, ohjaus, konsepti: Ninni Perko
Musiikki: Jarmo Saari ja Petra Poutanen
Fyysisen teatterin ohjaus: Inga Björn ja Kristiina Tammisalo
Puvut: Juulia Järvinen


© Mirka Kleemola, Imagenary

Willman Dance Companyn Sävelet, jotka eivät soi sukeltaa perheiden vuorovaikutusmaailmoihin ja niitä ohjaaviin tiedostamattomiin roolimalleihin. Heijastelemalla erilaisia perhekokonaisuuksia esitys valottaa kunkin ihmisen läheisen yhteisön, erilaisista läheisistä ihmissuhteista koostuvan perheen ainutlaatuisuutta ja korvaamattomuutta. Kommunikaatiotapojen ylisukupolvisuus sekä ristiriidat ja lohdullisuus ovat esityksen kantavia teemoja. Millaisilla vuorovaikutuksen työkaluilla kukin maailmansa kohtaa?

Sävelet, jotka eivät soi on monitaiteellinen näyttämöteos, joka liikkuu musiikin, äänitaiteen, tanssiteatterin ja nykytanssin välimaastoissa. Teoksen äänimaailmasta vastaavat laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski ja muusikko-beatboxaaja Felix Zenger.

​Koreografia, konsepti: Marjaterttu Willman
Sävellys, sovitus, musiikin esitys: Emma Salokoski, Felix Zenger
Valosuunnittelu: Eero Alava
Esiintyjät: Emma Salokoski, Jonna Aaltonen, Jussi Väänänen, Jukka Tarvainen

Tutustu Tanssin Voima -festivaalin ohjelmistoon!

Tanja Ahola

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, Helsinki

1.10.2021

18.00