Tanssiteatteri MD: ALMA!-liikeooppera

Nykytanssi|Tanssiteatteri

Älykäs ja räväkkä Alma! on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä ja säveltäjä Alma Mahlerista.

ALMA!-liikeooppera on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle. Monitaideteos on Jutta Seppisen johtaman CHANGEnsemblen ensimmäinen tilausteos.
Älykäs ja räväkkä Alma! on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä, säveltäjä Alma Mahlerista, nykyhetkessä elävästä Lakimiehestä ja kuvataiteilija Ainosta.

”Miksi en voi ottaa maailmaa käsiini kuin hiekkaa tai kuin meren hiomaa kiveä. Voi miksi, miksi en voi silittää keveästi pehmeällä kämmenellä tätä ihoa, tätä valoa, tätä huonetta ja maailmaa?”

Ajankohtainen Alma! esittää ihmisen kokonaisena maailmassa, jossa jokainen on olemassa kaikkine ristiriitaisuuksineen. Samalla teos repii auki hierarkisia rakennelmia ja mylvii niille.

”Säveltäisit, jumalauta itse, etkä järjestelisi Gustavin scherzoja ja allegroja!”

Liikkuessaan faktan ja fiktion, myöhäisromantiikan ja nykymusiikin, kirjallisuuden, tanssitaiteen ja näyttämöilmaisun kentillä paikoin kiivasrytminen ja hengästyttävä Alma! lumoaa ja antaa tilaa myös unelmille, rakkauden eri tasoille ja kauneudelle. Kaiken pohjalla virtaa universaali tarve olla yhteydessä toiseen ihmiseen.

”Me kuulumme yhteen hetkiä, joita ei mitata elämänkaarissa, vuosissa, ei edes viikoissa, ei päivissä, ei tunneissa. Me kuulumme yhteen hetkiä, joita mitataan sekunneissa.”

Libretto Hanna Weselius Alma!-romaanin pohjalta
Sävellys Minna Leinonen
Koreografia ja ohjaus Petri Kekoni
Kapellimestari Jutta Seppinen
Äänisuunnittelu Jussi Suonikko

Esiintyjät
Sopraano Tuuli Lindeberg ja Olga Heikkilä
Huilu Hanna Kinnunen
Viola da gamba Mikko Perkola
Lyömäsoittimet Walter Witick
Piano Fanny Söderström
Tanssi ja sopraano Suvi Eloranta
Tanssi Anniina Kumpuniemi, Mari Rosendahl, Samuli Roininen, Esete Sutinen

Yhteistuotanto Tanssiteatteri MD, Petri Kekoni Company, CHANGEnsemble ja Tampere Biennale.

 

Verkkosivut

Ville Hautakangas

Esitykset

Osta lippu
Map

Hällä-näyttämö

Hämeenkatu 25, Tampere

17.2.2021

19:00

Ensi-ilta

19.2.2021

19:00

21.2.2021

17:00