Tanssiteatteri Minimi: IRTIKYTKENTÄ

Nykytanssi|Koko perheelle

IRTIKYTKENTÄ on nykysirkusesitys, joka käsittelee yhteyden muodostumista ihmisten välillä. Teos käyttää yhteyden tai oikeastaan yhteyden katkeamisen metaforana kaksiosaista sirkushevosta. Teoksen konseptista ja ohjauksesta vastaa Meri-Maija Näykki.

Hevosen pään (Saana Leppänen) ja pyllyn (Armas Lintusaari) pariakrobatianumero osoittaa, että yhteyden muodostamiseen on lukuisia toimivia, joskin yllättäviä tapoja. Yhteys alkaa pätkiä kun hevosen pää unelmoi cowboy-elämästä, kun taas peräpää näkee itsensä mieluummin catwalkilla. Hevosen kouluttaja (Noomi Forslund) puolestaan kadehtii pään ja perän välistä yhteyttä niin paljon, että päättää sahata itsensä kahtia.

Puolikkaat hevoset ja heidän kouluttajansa luovat absurdia huumoria tihkuvan todellisuuden, joka leikittelee perinteisen sirkuksen hevosnumeroilla. Esityksessä nähdään akrobatiaa, cyr-rengasta, hiuksista roikuntaa, ilma-akrobatiaa, naamioteatteria ja nykytanssia.

Vaikka olemme koronakriisin keskellä kehittäneet paljon uusia tapoja muodostaa yhteyksiä, olemme jokainen enemmän tai vähemmän irrallaan. Nyt kun pääsemme pikkuhiljaa taas kokoontumaan yhteen, on tärkeää käsitellä kollektiivista irtikytkennän kokemusta yhdessä tuntemalla ja nauttimalla. IRTIKYTKENTÄ-esitys on viritetty surumielisen verkkaisuuden, fyysisen komedian ja visuaalisen kauneuden välille, joten se tarjoilee oivat puitteet nauraa, ihmetellä ja viihtyä yhdessä.

Konsepti ja ohjaus Meri-Maija Näykki
Esiintyjät Armas Lintusaari (sirkustaiteilija), Noomi Forslund (tanssija), Saana Leppänen (sirkustaiteilija)
Äänisuunnittelu ja musiikki Markus Tapio
Valosuunnittelu Veli-Matti Timoskainen
Pukusuunnittelu Enna Paavilainen
Lavastussuunnittelu Meri-Maija Näykki
Lavastuksen toteutus Jaana Puustinen
Tuotanto Tanssiteatteri Minimi
Yhteistyössä Sirkus Supiainen
Tukijat Taiteen Edistämiskeskus
Kuvat Petra Tiihonen, Meri-Maija Näykki, Rauli Katajavuori
Ensi-ilta 29.5.2021, NÄYTTÄMÖ-teatteri, Joensuu

Esitykset järjestetään vallitseva koronatilanne ja viranomaisohjeet huomioiden. Esityksen kesto n. 1 h , ja se on suunnattu nuorille ja aikuisille (ikäsuositus 5 +).

Lisätietoa Minimin sivuilta.

Meri-Maija Näykki

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri, Maria

Niiralankatu 2, Kuopio

3.3.2022

19.15

4.3.2022

19.15

11.3.2022

19.15

12.3.2022

13.15