Tanssiteatteri Minimi: Kahden teoksen ilta: Levoton maa & RISA – Friction

Nykytanssi

Minimin Kahden teoksen illassa nähdään kaksi valtakunnallista vierailua: tanssiteos Levoton maa ja sirkusesitys RISA - Friction. Teokset on suunnattu nuorille ja aikuisille.

Levoton maa

Kahden teoksen illan avaa Levoton maa. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja Minimin tuoreet taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen.

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Tekijöiden kiinnostuksen kohteena on kuitenkin ollut tarkastella toiseuden hahmottamista yleisemmällä tasolla. Osaamme tulkita tuntematonta tai vierasta vain omasta maailmankuvastamme käsin – samalla muokkaamme todellisuutta itsellemme ymmärrettävään tai ylipäänsä mahdolliseen muotoon. Kuvaajan ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan sekä vieraan kulttuurin kohtaamiseen erottamattomasti liittyvä jako “meihin” ja “heihin” luovat verhon, jonka takaa on vaikea nähdä toinen tai tulla itse nähdyksi.

Teos tarttuu aiheeseensa fyysisyydellä ja luottaa kahden esiintyjän tarkkaan yhteistyöhön. Hienovireisesti yhteen soivat kehot rakentavat kudelman, josta kerros kerrokselta paljastuu henkilökohtaisempia sävyjä.

Koreografia ja tanssi: Riku Lehtopolku, Mikko Makkonen
Äänisuunnittelu: Eero Auvinen
Valojen konsultaatio: Joonas Tikkanen
Esiintyjät ääninauhalla: Francis Guardia, Ben Rogers
Musiikki: Jon Balke, Batagraf, Anouar Brahem, Stephan Micus

Risa – Friction

Mikä on se voima joka saa meidät liikkeelle? Liikumme pysähtymättä, mutta jätämmekö jälkeemme vain kiiltävät pinnat? Entä jos päätän jäädä paikoilleni, lakkaanko olemasta?

RISA – Friction on hengästyttävä kudelma tanssia ja akrobatiaa, yhdistelmä kahta erilaista fyysistä taiteilijaa ja heidän yhdessä kehittelemäänsä liikekieltä. Heidän välillään tanssi venyy uusiin ulottuvuuksiin, kohtaa akrobatian ja muuntautuu joksikin uudeksi.

Riia Kivimäki on voimistelu taustan omaava freelancerinä työskentelevä tanssitaiteilija joka on valmistunut Tampereen konservatorion jazz-tanssilinjalta sekä syventänyt opintojaan eurooppalaisen nykytanssin kentällä. Hän on esiintynyt, tehnyt koreografiaa ja luonut esityksiä monipuolisesti niin tanssin, sirkuksen, kuin teatterin kentällä ja niitä yhdistäen.

Saku Mäkelä on valmistunut tanssiakrobaatiksi Tukholman taiteellisesta korkeakoulusta vuonna 2008. Melkein 20-vuoden ajan hän on tehnyt töitä tanssin, teatterin ja sirkuksen parissa niin esiintyjänä, koreografina kuin opettajana.

Konsepti ja esiintyminen: Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Äänisuunnittelija: Joonas Outakoski
Valosuunnittelija: Teo Lanerva
Kuva: Jouni Ihalainen

*****

Koko illan kesto: n. 1 h 30 min, sis. väliajan
Ikäsuositus: Teokset on suunnattu nuorille ja aikuisille

Liput 28,50 € (peruslippu) / 22,50 € (eläkeläiset, työttömät, varusmiehet) / 16,50 € (opiskelijat, teme ja lapset alle 16 v)* ennakkoon osoitteesta www.lippu.fi

*****

Turvallisen esityskokemuksen takaamiseksi esityksiimme on myynnissä rajoitettu määrä lippuja. Ohjeistamme yleisöä erityisjärjestelyistä nettisivuillamme ja paikanpäällä. Tanssiteatteri Minimi noudattaa yleisötilaisuuksien yhteydessä AVI:n ja THL:n ohjeita.

Tapahtuma Minimin sivuilla

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri

Niiralankatu 2, Kuopio

2.12.2020

19:15

3.12.2020

19:15