Tanssiteatteri Minimi: Kulttuurikeitto: Flourish ish

Minimin syksyn ensimmäisessä Kulttuurikeitossa, tunnin mittaisessa lounastapahtumassa, nautitaan keittolounaan lisäksi Minna Karttusen Flourish ish -tanssiteos.

Flourish ish käsittelee kukoistuksen teemaa yhdessä esiintyjän kehoon kertyneen tiedon ja työryhmän muiden jäsenten erikoisosaamisen kautta. Tanssija Minna Karttunen on päätynyt tanssin pariin kilpaurheilu-uransa jälkeen. Tässä teoksessa hän pureutuu yhtenä osa-alueena telinevoimistelusta tuttuun kehollisuuteen. Sen tavoitteena ei kuitenkaan ole olla paatoksellinen tai näyttää voimistelumaailman julmuutta, vaan Karttunen tunnustelee urheilijakehon jäntevyyttä ja asettaa sen kanssa vuoropuheluun vaihtoehtoisia kehollisen artikuloinnin tapoja. Suorituskeskeiseen toimintatapaan harjautunut keho ottaa historiansa haltuun ja avaa kanavansa, jolloin tekemisen painopiste siirtyy liikkeen moninaisuudesta nautiskeluun. Voiko urheilijamainen jäntevyys ja somaattisen pehmeä kehollisuus kuulua samaan teokseen?

“Ish” on ilmaus, jota käytetään sellaisen asian tai tapahtuman kuvailuun, joka on melkein, mutta ei
aivan tai jotakin samantapaista tai hieman siihen suuntaan. Teos muodostaa valikoitujen, toisistaan poikkeavien liikemateriaalien ja -aihioiden yhdistelmien hybridejä, joita ei
lopulta voi enää tunnistaa yhteen kategoriaan asetettavaksi.

Tanssi: Minna Karttunen
Koreografia: Katri Liikola ja Minna Karttunen
Äänisuunnittelu: Mitja Nylund
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Yhteistyökumppanit: Taiteen edistämiskeskus, Tanssikoulu DCA ja StepUp School
Kuvat: Soili Huhtakallio

Liput 21 € (esitys + keitto + kahvi / tee) / 13,50 € (ilman lounasta) ennakkoon osoitteesta www.lippu.fi.

*****

Turvallisen esityskokemuksen takaamiseksi esityksiimme on myynnissä rajoitettu määrä lippuja. Ohjeistamme yleisöä erityisjärjestelyistä paikanpäällä. Tanssiteatteri Minimi noudattaa yleisötilaisuuksien yhteydessä AVI:n ja THL:n ohjeita.

Tapahtuma Tanssiteatteri Minimin sivuilla

Soili Huhtakallio

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri

Niiralankatu 2, Kuopio

4.9.2020

12:00