Tanssiteatteri Minimi: Kuttuurikeitto – Poetic actions of the moment

Esitys

Minimin kevään ainoassa Kulttuurikeitossa koetaan keittolounaan lisäksi tanssi- ja musiikkiesitys, jota ei ole ennalta sävelletty. Liikemateriaali pohjatutuu kontakti-improvisaatioon ja teos syntyy hetkessä.

Kulttuurikeitto on tunnin mittainen lounastapahtuma, jossa keittolounaan lisäksi nautitaan tanssi- tai teatteriesitys. Kulttuurikeittojen lounaan valmistuksesta vastaa Teatteriravintola Ofelia.

Pianisti Mikael Kuosmanen ja tanssitaiteilijat Katja Mustonen ja Mirva Mäkinen tuovat Kulttuurikeittoon improvisoidun tanssi- ja musiikkiesityksen. Esityksen liikemateriaali nojaa kontakti-improvisaatioon. Siinä kahden tanssijan duetto rakentuu kosketuksen ja kehon painon jakamisen myötä tapahtuvaan fyysiseen dialogiin. Mikael Kuosmasen musiikki keskustelee tanssijoiden rinnalla, luoden tilaan äänellisiä maisemia. Tämä hetkessä syntyvä teos antaa katsojalle mahdollisuuden nähdä kosketukseen, reflekseihin ja kehon painon jakamiseen pohjautuvaa tanssia ja musiikkia, jota ei ole ennalta sävelletty. Spontaani tapahtuma vaatii esiintyjiltä kykyä kuunnella toisiaan, ehdottaa uutta ja reagoida vallitsevaan tilanteeseen.

Kontakti-improvisaatiosta

Kontakti-improvisaatio (lyhennettynä K-I ja englanniksi CI, contact improvisation) on improvisaatioon ja kontaktiin pohjautuva tanssimuoto. Keskeistä siinä on tutkia liikemahdollisuuksia, jotka syntyvät kahden kehon fyysisestä kohtaamisesta. Pohjimmiltaan kontakti-improvisaatio on duetonomainen tanssimuoto, jossa tanssi rakentuu kehon painon jakamisen dialogiin, tasapainoon, reflekseihin ja impulsseihin kahden liikkuvan ihmisen välillä. Kontakti-improvisaation kehittymisen katsotaan alkaneen vuonna 1972 koreografi Steve Paxtonin johdolla Yhdysvalloissa.

Tanssi Katja Mustonen & Mirva Mäkinen
Musiikki Mikael Kuosmanen
Valokuva Kim Saarinen

Lisätietoa Minimin sivuilta

Lisätietoa Kuopion kaupunginteatterin sivuilta

Kim Saarinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri, yläaula

Niiralankatu 2, Kuopio

17.2.2023

12.00