Tanssiteatteri Rimpparemmi esittää | Tanssiteatteri Minimi – Levoton maa

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja Minimin tuoreet taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen.

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja Minimin tuoreet taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen. Tekijöiden kiinnostuksen kohteena on kuitenkin ollut tarkastella toiseuden hahmottamista yleisemmällä tasolla. Osaamme tulkita tuntematonta tai vierasta vain omasta maailmankuvastamme käsin – samalla muokkaamme todellisuutta itsellemme ymmärrettävään tai ylipäänsä mahdolliseen muotoon. Kuvaajan ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan sekä vieraan kulttuurin kohtaamiseen erottamattomasti liittyvät jako “meihin” ja “heihin” luovat verhon, jonka takaa on vaikea nähdä toinen tai tulla itse nähdyksi.

Teos tarttuu aiheeseensa fyysisyydellä ja luottaa kahden esiintyjän tarkkaan yhteistyöhön. Hienovireisesti yhteen soivat kehot rakentavat kudelman, josta kerros kerrokselta paljastuu henkilökohtaisempia sävyjä.

TEOSTIEDOT

Koreografia ja tanssi: Riku Lehtopolku, Mikko Makkonen

Äänisuunnittelu: Eero Auvinen

Valojen konsultaatio: Joonas Tikkanen

Esiintyjät äänininauhalla: Francis Guardia, Ben Rogers

Musiikki: Jon Balke, Batagraf, Anouar Brahem, Stephan Micus

Tanssiteatteri Rimpparemmin nettisivut

Jukka Nuutinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuritalo Wiljami

Urheilukatu 1, 96100 Rovaniemi, Rovaniemi

18.9.2021

19:00