Tanssiteatteri Rimpparemmi: Huumorihommia?

Mikä meitä naurattaa ja mille saa nauraa, kysyy Tanssiteatteri Rimpparemmin uusi teos Huumorihommia? Keväällä 2022 ensi-iltansa saava kahden esityksen kokonaisuus pureutuu komiikan, huumorin ja naurun ytimeen, totistakin totisemmalla otteella.

Mitä se komiikka oikein on, ja kuuluuko huumorihommien naurattaa? Huumorihommia? kutsuu katsojan naurettavalle ja absurdillekin kokemusmatkalle koomisuuden alkulähteille. Huumorihommia? käsitellään niin tanssin, fyysisen teatterin kuin klovnerian keinoin.

Nauru – totisinta totta?
Ohjaus: Taina Mäki-Iso

Fyysisen teatterin ja klovnerian taiturin Taina Mäki-Ison ohjauksessa Rimpparemmin omat komiikkakonsultit Hermann ja Mina esittelevät, kuinka viralliset naurudirektiivit toteutetaan asianmukaisella tavalla. He tarkastelevat ihan tosissaan niin toiston ja rytmin kuin myös ihmisen naurettavuuden herkkiäkin ulottuvuuksia. Kun on oikein totta niin epätoivokin voi näyttäytyä koomisena. Mikä meitä oikein naurattaa kompastelussa tai kun jotakuta sattuu? Ja miten niin toisia naurattaa, kun itse on oikein tosissaan?

Naurettavaa tai sitten ihan kauhean totista näkökulmaa esityksen tuo myös se tosiasia, että Mäki-Iso on aitona ämpäripäänä Rimpparemmin muinaisia jäseniä. On siis mahdollista, että tämä koko homma menee ihan tanhupelleilyksi.

Konsepti (tai esitysidea) ja ohjaus: Taina Mäki-Iso
Koreografia:Työryhmä
Esiintyjät: Laura Kallas-Herd ja Henri Haakana (muusikko)
Musiikki: Henri Haakana, Jukka Nurmela
Lavastus/valosuunnittelu: Jukka Laukkanen
Pukusuunnittelu: Mirkka Nyrhinen

Taina Mäki-Iso (FM) on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut ohjaaja ja opettaja, joka työskentelee laajalti teatterin, tanssin, sirkuksen ja musiikin ammattilaisten, opiskelijoiden ja harrastajien kanssa. Mäki-Iso esiintyy myös klovnina ja hän on tehnyt useita sooloesityksiä esiintyen useilla festivaaleilla kotimaan lisäksi myös esimerkiksi Espanjassa, Tšekissä ja Arabiemiraatissa. Hän työskentelee myös sairaalaklovnina.

Mäki-Iso kirjoittaa parhaillaan klovneriasta ja tässä Rimpparemmin teoksessa hän käytännössä peilaa kirjoittamaansa.

Kolmen näytöksen tragedia
Ohjaus: Milla Virtanen

Absurdius ja tilanteen älyttömyys ovat keskiössä Kolmen näytöksen tragediassa. Liikekieli muodostuu tanssista ja fyysisestä teatterista. Kolmen näytöksen tragedian kehollistavat Rimpparemmin tanssijat Herd ja Järvensivu sekä muusikko Nurmela.

Teoksen ohjaus: Milla Virtanen
Koreografia: Milla Virtanen yhteistyössä esiintyjien kanssa
Esiintyjät: Helmi Järvensivu, Atte Herd ja Jukka Nurmela
Musiikki: Henri Haakana, Jukka Nurmela
Lavastus/valosuunnittelu: Jukka Laukkanen
Pukusuunnittelu: Mirkka Nyrhinen

Milla Virtanen on oululainen taiteilija, joka on valmistunut tanssijaksi Fontys tanssiakatemiasta Hollannista. Opiskelun jälkeen hän on työskennellyt freelancetanssijana ja -esiintyjänä Hollannissa ja Suomessa. Vuodesta 2007 lähtien Virtanen on luonut 15 tanssiteatteriteosta ja hänen taidettaan on ollut esillä 12 maassa. Hänen taiteellinen pääinstrumenttinsa on tanssi. Tanssin rinnalla hän käyttää monipuolisesti myös muita työkaluja, kuten visuaalista taidetta ja fyysistä teatteria.

Huumorihommia?

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuritalo Wiljami

Urheilukatu 1, 96100 Rovaniemi, Rovaniemi

25.2.2022

19:00

Ensi-ilta

26.2.2022

19:00

11.3.2022

19:00

12.3.2022

19:00

30.3.2022

13:00

8.4.2022

19:00

9.4.2022

19:00

7.5.2022

13:00

18.5.2022

13:00

18.5.2022

19:00

19.5.2022

19:00