Tanssiteatteriteos NelkytPlus

Tanssiteatteriteos Nelkyt Plus on tutkielma nelikymppisen naisen elämästä tämän päivän yhteiskunnassa. Teos pohtii elämän kauheutta ja kauneutta liikkeen, musiikin ja tanssijoiden omien tekstien kautta.

Eräässä naistenlehtiartikkelissa todetaan, että neljäänkymmeneen ikävuoteen ehtinyt nainen ”…on kerännyt hyödyllisiä kokemuksia nuoruutensa aikana, ja ne antavat hänen ymmärtää omaa syvintä olemustaan. Tästä hän saa eloa ja iloa elämäänsä. Sanotaan, että kun nainen saavuttaa 40 vuoden iän, hän alkaa kulkea tarkoitus mukanaan – oman kohtalonsa valtiaana sekä tunteidensa ja persoonallisuutensa ehdoilla.”

Itsensä hyväksyminen on trendikästä, mutta samaan aikaan tosi-tv ja naistenlehdet ovat täynnä toinen toistaan leikatumpia ikinuoria. Ikäloput naistanssijat sekä naisnäyttelijät eivät saa enää töitä. Kotona lapset ovat kasvaneet teini-ikään, joku toinen tekee kiireellä viimeiset vauvansa, jonkun biologinen kello on jo pysähtynyt, joku on tahtoen tai tahtomattaan sinkku, joku toinen tahtoen tai tahtomattaan eroaa, joku rämpii uusperheessä.

Naistenlehtien ihanteet ja odotukset naisen elämästä ensin – karu totuus seuraa perässä… Lopulta löytyy monenlaisia kultaisia keskiteitä – vai löytyykö? Miltä näyttää neljäänkymmeneen ikävuoteen ehtineen naisen sielunmaisema?

Teoksen tanssijat/koreografia:
Taina Ala-Ketola
Tiina Andersin
Sanna Hento
Kaisa Rundelin
Ohjaus: Satu Tuomisto
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Antti Rundelin

Lisäksi illassa nähdään Krista Saarasen pienoistanssiteatteriteos kokeilevan nykyflamencon keinoin, vuoden kansantanssiyhtye Polokkarit ja Oulu-opiston tanssinopettajat.

Jussi Heikkinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuritalo Valve

Hallituskatu 7, Oulu

3.11.2016

19:00

Ensi-ilta

4.11.2016

19:00