Tanssivirtaa-festivaali | Ali & Alpo

Irakilaisen ud-luuttutaituri Ali Alawadin ja tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken yhteisteos tuo koskettavasti esille inhimillisen kokemuksen ja näkökulman tiukentuneen turvapaikkapolitiikan seurauksista.

Teoksessa Ali & Alpo musiikin ja tanssin vuoropuhelu oli alun perin tarkoitus laajeta kahden toisilleen vieraan kulttuurin rinnakkaiseloksi ja lopulta dialogiksi, jossa pohdittaisiin arabialaisen ja länsimaisen taiteen ja kulttuurin yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Toisin kuitenkin kävi. Alin saamat kielteiset turvapaikkapäätökset vaikuttivat dramaattisesti teoksen syntyprosessiin sekä lopputulokseen. Välttääkseen pakkopalautuksen Alawad pakeni Suomesta maaliskuussa 2017, kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa. Ali & Alpo -teos kuitenkin toteutettiin Alawadin toiveen mukaisesti, sillä hän on mukana esityksissä videoprojisoinnin kautta.

Ali Alawad oli saapunut Suomeen turvapaikan hakijana syyskuussa 2015. Viime vuosina kotimaassaan Irakissa Alawad oli pakotettu pitämään ammattinsa salassa. ”Muusikkona toimiminen voi Irakissa olla riskialtista, sillä tietyt ääritahot pitävät muusikon ammatissa toimimista Islamin vastaisena käytöksenä”, Alawad toteaa.

Koreografia ja tanssi: Alpo Aaltokoski
Musiikki: Ali Alawad

Kesto: 35min

Liput
25 € Peruslippu
17 € Eläkeläinen / alle 17-vuotias
10 € Opiskelija / työtön / tanssi- ja teatterialan ammattilainen

Ryhmäliput (väh. 5 hengen ryhmille) 15 / 12 / 8 €

FESTARIPASSI EARLY BIRD -HINTAAN 30 € – myynnissä 29.4. asti.
Normaalihinta 39 €
Festaripassi avaa ovet kaikkiin festivaalin esityksiin!

Varaukset liput@tanssivirtaa.net / 050 556 6025
Lipunmyynti Hällä-näyttämöllä, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere, avoinna arkisin klo 12-16

www.lippu.fi/tanssivirtaa

www.tanssivirtaa.net

Alejandro Lorenzo

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssiteatteri MD, Hällä-näyttämö

Hämeenkatu 25, 33200 Tampere

22.5.2018

19.00