Tanssivirtaa | Maria Nurmela, Ville Oinonen | The Days

Maaliskuussa 2016 kokeneet tanssitaiteilijat Maria Nurmela ja Ville Oinonen alkoivat suunnitella uutta yhteistä projektia. Siitä alkoi yhteinen matka, jonka tuloksena syntyi projekti The Days.

Maria Nurmela ja Ville Oinonen inspiroituivat englantilaisen koreografin Theo Clinkardin nykytanssiteoksista ja tavasta työskennellä eri tanssitaiteilijoiden kanssa. Myös Clinkardin aikaisempi kokemus tanssijavetoisen Probe-tanssiryhmän johtamisesta teki hänestä erityisen sopivan valinnan yhteiseen projektiin. Nurmela ja Oinonen kutsuivat Clinkardin luomaan heille teoksen, jossa esiintyä yhdessä. Siitä alkoi yhteinen matka, jonka tuloksena syntyi projekti The Days.

The Days on Clinkardin ensimmäinen duettoteos. Siinä yksi ainoa koreografinen tehtävä kantaa läpi koko teoksen antaen tilaa improvisaatiolle, niin esiintyjien kuin katsojien aistimuksille sekä runollisen ja arkisen ilmaisun tasapainoilulle. Tämä rakenne luo jatkuvasti muuttuvan fyysisen, henkisen ja metaforisen maiseman, joka johdattelee kokijan tunnistamaan monisyisiä yhdessäolon muotoja monimutkaisine tunteineen, koomisine kommunikaatiokatkoksineen ja muuntuvine neuvotteluineen. Mahdottomalta vaikuttava kehä absurdeja ja vilpittömiä kohtaamisia kehittyy elämänmittaiseksi matkaksi ja esitykseksi, jonka teemoja ovat huolehtiminen, sinnikkyys ja yhteyden luomisen tarve.

Koreografia: Theo Clinkard
Tanssi: Maria Nurmela ja Ville Oinonen
Musiikki- ja äänisuunnittelu: James Keane
Valosuunnittelu: Kalle Ropponen
Kuvat: Karoliina Korvuo

Kesto: 46 min

www.thedaysproject.com

www.tanssivirtaa.net

Karoliina Korvuo

Esitykset

Osta lippu
Map

Hällä-näyttämö

Hämeenkatu 25, Tampere

22.5.2019

19.00