Tanssivirtaa | Mira Kautto: Station to Station to Station

Mira Kauton uusi sooloteos Station to Station to Station on yhtäaikaisesti sekä näkymä tulevaisuudesta että selkäytimestä nouseva muisto.

Esityksessä haaveillaan käyttäen välineenä menneiden asioiden palasia ja pimeyden eri sävyjä; näkökyvyn rajoilla häilyviä maisemia.

Station to Station to Station suhtautuu nostalgiaan tarkoitusperäisesti kuviteltuna menneisyytenä. Teos sekoittaa nostalgisista muistoista ja tunteista uuden, toistaiseksi tuntemattoman rakennelman. Esitys on sattumanvaraisesti muotoutuva aikakapseli, joka viittaa samalla johonkin tulevaan että kurottaa menneeseen.

Teoksen tekijät haluavat matkailla ajassa, muuttaa kokemusta menneisyydestä tuomalla sieltä jotain tähän hetkeen, tai olla jo jossain kaukana muualla.

Matkaa tekevät yksi esiintyjä (Mira Kautto), joka voi ainakin välillä olla kuka tahansa; Timo Kaukolammen elektroninen live-säestys sekä Jenni Pystysen näyttämökuvat, jotka ovat joko ennakkoaavistus tai kuva menneisyydestä.

Koreografia ja tanssi: Mira Kautto
Musiikki- ja äänisuunnittelu: Timo Kaukolampi
Valosuunnittelu: Jenni Pystynen
Puvustus: työryhmä
Kuvat: Ville Hyvönen
Ensi-ilta: 22.1.2019 Zodiak, Helsinki

Kesto: 38 min

Mira Kautto on helsinkiläinen tanssija ja koreografi. Station to Station to Station on Kauton viides sooloteos, ja se jatkaa hänen tanssimiseen ja kehon intuitioon tiiviisti sitoutunutta työskentelyään. Omien teosten lisäksi Kautto työskentelee säännöllisesti esiintyjänä muiden taiteilijoiden teoksissa, sekä toimii erilaisissa tehtävissä tanssin ympärillä.

www.tanssivirtaa.net

Ville Hyvönen

Esitykset

Osta lippu
Map

Hällä-näyttämö

Hämeenkatu 25, Tampere

21.5.2019

klo 19