Tanssivirtaa Tampereella | Tanssiteatteri Rimpparemmi: Asetelmia

Esitys|Tapahtuma

Asetelmia on abstrakti nykytanssiteos kolmelle tanssijalle. Sen lähtökohtana on tilallinen kompositio ja halu saada esille edes yksi silmää tyydyttävä asetelma.

Kuvittele tyhjä tila. Mahdollisuuksien ja muotojen määrä on ääretön. Asetelmia on fyysinen ja vuorovaikutuksellinen mahdollisuus tutkia tyhjää tilaa ja luoda sinne energiaa sekä muuttaa sitä.

Asetelmia on abstrakti nykytanssiteos kolmelle tanssijalle. Sen lähtökohtana on tilallinen kompositio ja halu saada esille edes yksi silmää tyydyttävä asetelma. Koreografin tehtävänä on ajatella tilaa ja sen rytmiä, rakennetta ja energiaa, tavoitteena saada aseteltua esiintyjät koreografin silmää miellyttäväksi kuvaksi. Mahdollisuuksien määrä tuntuu loputtomalta ja lopulta tila itsessään alkaa muovaamaan tapahtumia. Tilaa rajaa voimakas graafinen valaistus. Hillitty ja samaan aikaan räjähtävä tunnelma on kuin elävä liikkeellinen kuvataideteos.

Teoksen mystisestä ja industriaalisesta äänimaisemasta vastaa Rimpparemmin Jukka Nurmela. Valosuunnittelu on tarkkanäköisen ja oivaltavan Jukka Laukkasen käsialaa. Avant gardemaisen puvustuksen on luonut rovaniemeläinen Jaana Isokangas.

”Kolme tanssijaa lavalla, tehtävänä asetella heidät tyydyttävästi tilaan. Tuntuu mahdottomalta.” – Atte Herd

Koreografi Atte Herd
Tanssijat Laura Kallas-Herd, Helmi Järvensivu & Jasmin Laaksoharju Pukusuunnittelu Jaana Isokangas
Musiikki/äänisuunnittelu Jukka Nurmela
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Valokuvat Antti Kurola
Ensi-ilta 21.10.2022 Rovaniemi

Antti Kurola

Esitykset

Osta lippu
Map

Hällä-näyttämö

Hämeenkatu 25, Tampere

31.5.2023

19:00