Tanssivirtaa: Tanssielokuvanäytös 2: Tunteita ja kerrontaa

Tapahtuma

Elokuvanäytös esitetään yhteistyössä Amsterdamilaisen CinedansFest -festivaalin kanssa. Näytöksen kuratoinnista on vastannut Kati Kallio ja hän on myös näytöksessä esittelemässä elokuvat.

Tanssivirtaa Tanssielokuvanäytös 2: Tunteita ja kerrontaa
Dance Film Screening 2: Emotions and Narration
Arthouse Cinema Niagara

S O L V E*, 13’00, FI, 2016
Ohjaaja | Director: Kati Kallio
Koreografit | Choreographers: Nea Ilveskero, Ella Maijala, Eero Teittinen, Saga Kiiskinen, Veronika Hailu ja Kati Kallio

Kati Kallion ohjaama elokuva S O L V E* aloittaa ‘Tunteita ja kerrontaa’ -näytöksen, joka vie katsojat monenlaisiin juhliin ja tapaamisiin. Elokuvassa viisi 14-18-vuotiasta nuorta kokoontuvat yhteen ystävyyden ja yhteisen tanssiharrastuksen kutsumana. Elokuva kertoo nuorten turvattomuuden tunteesta, pelosta ja sen voittamisesta sekä ystävyydestä. Elokuva on koreografioitu ja käsikirjoitettu yhteistyössä Vantaan Tanssiopiston Rikka-ryhmän tanssijoiden kanssa kesä-heinäkuussa 2016.

REKONSTRUKTIO, 17’00, FI, 2020
Ohjaaja | Director: Pia Andell
Koreografi | Choreographer: Lassi Sairela

Pia Andellin ohjaamassa Rekonstruktiossa kaksi vanhaa koulukaveria muistelevat nuoruuttaan ja eräitä koulubileitä vuonna 1982. Koreografiasta vastaa Lassi Sairela. Elokuva palkittiin tänä vuonna Nordic International Film Festivaalilla New Yorkissa parhaana lyhytelokuvana.

SHAKE!, 7’28, FI, 2019
Ohjaajat | Directors: Sonya Lindfors & Aino Suni

Shake! elokuvassa Eva (Tuuli Heinonen) pakenee ympäristön luomaa painetta pois tanssilattialta ja tulee huonosti kohdelluksi pomonsa (Wanda Dubiel) osalta. Hänen päätettäväksi jää antautuako nöyryyttävään kohteluun vai ottaako tila takaisin haltuun? Sonya Lindforsin ja Aino Sunin ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Shake! on osa Yksittäistapaus-elokuvasarjaa, joka nostaa esiin naisiin kohdistuvan näkymättömän väkivallan yhteiskunnassa. Elokuvat kuvaavat arkisia hetkiä, joita olemme oppineet pitämään normaaleina, mutta jotka tarkemmin katsottuna osoittautuvat absurdeiksi.

SHADOW ANIMALS, 21’35, Sw, 2017
Ohjaaja ja koreografi | Director, Choreographer: Jerry Carlsson

”Kultaseni, kävele kunnolla”, sanoo Marallin vanhemmat hänelle, kun he vievät hänet juhliin. Mutta mitä tarkoittaisi käyttäytyä ”kunnolla”? Illan edetessä aikuisten käyttäytyminen on hänelle yhä outoa. Ja onko hän ainoa, joka huomaa oudon varjon? Ruotsalaisen Jerry Carlssonin ohjaama ja koreografioima lyhytelokuva Shadow Animals onnistuu kietomaan katsojan omituisen tapahtumasarjan keskelle pienen Marallin näkökulmasta. Elokuva voitti Cinedans Festivaalilla pääpalkinnon vuonna 2021. Elokuva on ruotsinkielinen, englannin tekstityksellä.

DEAR TREE, PLEASE DON’T SPILL ON OUR GRAVE, 15’07, Nl/Sw, 2020
Ohjaaja ja koreografi | Director, Choreographer: Jonne Covers

Dear Tree, Please Don’t Spill on Our Grave, kertoo lyhyesti tarinaa ihmiskunnan historiasta. Elokuva alkaa hieman kuivahkosta yrityksestä selvittää “Miten päädyimme tähän?” -tilanteesta, joka johtaa vain lisäkysymyksiin “Mikä tuo on? ja “Miksi Anna asuu vessassa?”. Nerokas ja rohkea elokuva on muodoltaan ja kerronnaltaan erittäin kiinnostava ja raikas. Se kertoo seikkailunhaluisesta Annasta, joka pystyy vahingossa heittää itsensä yllätysjuhliin. Elokuva on hollantilaisen tanssitaiteilija Jonne Coversin maisteriopintojen päättötyö Göteborgin Contemporary Performative Arts koulusta 2021. Elokuvassa on englanninkielinen puhe ja tekstitys.

Elokuvien yhteiskesto n. 75 minuuttia

www.tanssivirtaa.net

Kuva elokuvasta SOLVE*

Esitykset

Osta lippu
Map

Arthouse Cinema Niagara

Kehräsaari B, 33200 Tampere, Tampere

10.12.2021

17:00