Tehdas tanssii -festivaali | Eerola & Kaartinen: Kosket

Nykytanssi|Ensi-ilta

Tanssia kuvataiteen keskellä uniikissa ympäristössä. Lippuun sisältyy näyttelyopastus.

Nella Kaartinen & Annamari Eerola ovat kahden tanssitaiteilijan muodostama performanssitaiteen rajapinnoilla liikkuva työpari.

Ilta alkaa näyttelyopastuksella Ars-Häme ry:n vuoden 2022 kesänäyttelyyn nimeltä ”Näyttämö”. Näyttelyn ovat kuratoineet Aino Kannisto ja Salla Laurinolli. Kesänäyttely rakentuu Hämeen Lääninhallituksen vanhaan päärakennukseen Hämeenlinnan torille. Näyttämö 2022 esittää nykykuvataiteen teoksia osana historiallista hallintokiinteistöä ja avaa ensimmäistä kertaa rakennuksen ovet suurelle yleisölle. Rakennus toimii näyttämönä teoksien ja arkkitehtuurin keskustelulle samaan aikaan kun kuvataide toimii estradina empirerakennuksen esilletulolle.

Kanta-Hämeen alueen ammattikuvataiteilijajärjestö Ars-Häme ry on kehittänyt korkeatasoisen kesänäyttelykonseptin, joka on jatkunut vuodesta 2018 lähtien eri tiloissa Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Kesänäyttelyiden lisäksi Ars-Häme ry:n hallinnoimia ovat säännölliseen näyttelytoimintaan keskittynyt Taidehalli Häme Hämeenlinnan keskustassa, sekä työtilayhteisöt Hämeenlinnan Taidekasarmi ja Riihimäen Välittäjä 3. Tehdas tanssii -festivaali vieraili esityksineen Ars-Hämeen kesänäyttelyssä myös viime vuonna.

Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus osallistua yleisökeskusteluun.

Tehdas tanssii -festivaali on kesäinen hyvän mielen tapahtuma tanssitapahtuma Hämeenlinnassa. Ohjelmisto pitää sisällään esityksiä, kursseja ja yleisötapahtumia tanssin laajalta kentältä. Tervetuloa Hämeenlinnaan 5.-7.8.2022!

Aino Käki

Esitykset

Osta lippu
Map

Lääninhallituksen talo

Hallituskatu 16, Hämeenlinna

7.8.2022

18.00

Ensi-ilta