Tehdas tanssii -festivaali | Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä: GLG

Nykytanssi

Suvereenit liikkujat surrealistisella matkalla. Ennen kokemattomille poluille päädytään, kun tanssi kurottaa kohti uusia ulottuvuuksia ja kohtaa akrobatian.

”Saku Mäkelän ja Riia Kivimäen teos on akrobaattinen duetto. Se osaa hyödyntää kaikki dueton mahdollisuudet syvästä eroottisesta yhteen kietoutumisesta siihen henkeäsalpaavaan täydelliseen keskinäiseen luottamukseen, mitä pariakrobatia vaatii.” HS 3.3.2022 Maria Säkö

GLG on surrealistinen matka, jolla kaksi ihmistä törmää, kietoutuu ja päästää irti omista, toisen ja ympäristön rajoista. Inhimillisyyden koukeroissa uskaliaasti tasapainoileva teos vie katsojan kohti tuntematonta määränpäätä, jossa vaikutteet kuvataiteista, nykytanssista ja nykysirkuksesta sulautuvat yhteen rakentaen kerros kerrokselta uusia merkityksiä.

RISA (Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä) yhdistää tanssin ja pariakrobatian pohjalta kahden erilaisen taiteilijan yhdessä luoman liikekielen saumattomaksi kudelmaksi. Ennen kokemattomille poluille päädytään, kun tanssi kurottaa kohti uusia ulottuvuuksia ja kohtaa akrobatian.

Konsepti, koreografia ja esiintyjät: Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Äänisuunnittelu: Sami Tammela
Puku- ja lavastesuunnittelu: Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Puku- ja lavastesuunnittelun konsultaatio: Elina Kolehmainen
Puvustuksen ja lavastuksen toteutus: Outi Lehto, Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Dramaturgi: Jarkko Lehmus
GLG on yhteistuotanto Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa. Teoksen luomista on tukenut myös La Briqueterie – CDCN Val-de-Marne sekä Tectis Oy.

Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus osallistua yleisökeskusteluun.

Tehdas tanssii -festivaali on kesäinen hyvän mielen tapahtuma tanssitapahtuma Hämeenlinnassa. Ohjelmisto pitää sisällään esityksiä, kursseja ja yleisötapahtumia tanssin laajalta kentältä. Tervetuloa Hämeenlinnaan 5.-7.8.2022!

Tehdas tanssii -festivaali

Kai Kuusisto

Esitykset

Osta lippu
Map

Hämeenlinnan teatteri

Keinusaarentie 5, Hämeenlinna

6.8.2022

19.00