Tehdasfestivaali Manifesti | Blind Gut Company: Fierce

Voiko olla mitään vaikeampaa kuin toisen ihmisen kohtaaminen? Fierce on kahden ihmisen kiihkeä ja päättymätön matka kohti toisiaan.

Voiko olla mitään vaikeampaa kuin toisen ihmisen kohtaaminen?

Fierce on raivokas, mutta lempeä, periksiantamaton ja kuitenkin hapuileva. Fierce on kahden ihmisen kiihkeä ja päättymätön matka kohti toisiaan. Sirkuksen, tanssin ja videotaiteen keinoin rakentuu runon kaltainen kudelma, jossa sisäisen ja ulkoisen todellisuuden rajat venyvät ja hämärtyvät.

Fierce on kohtaamisen ja kohtaamattomuuden äärelle pysähtynyt nykysirkusduetto. Teoksessa esiintyjät kurottavat kohti toisiaan palatakseen jälleen takaisin itseensä. Esiintyjien projisoidut varjot luovat siltaa todellisuuden ja toiveiden välille. Kerronta ja ilmaisu tapahtuu kokonaan kehojen liikkeessä ja kohtaamisen hetkissä.

Teos on tehty yhteistuotantona Blind Gut Companyn kanssa. Teoksessa esiintyvät ilma-akrobaatti Haidi Sadonkorpi ja käsilläseisoja Matti Koskela. Tuomas Vuorisen ohjaama teos yhdistää tanssillisen liikkeen, sirkustekniikan ja videotaiteen ennennäkemättömällä tavalla. Koreografi Riku Lehtopolun kanssa luotu orgaaninen liikekieli kantaa läpi esityksen lattialta rengastrapetsille ja duettona tanssituista kohtauksista käsilläseisontatapeille.

Esitys on osa Tehdasfestivaali Manifestia

Koreogarafi: Riku Lehtopolku
Ohjaus/videotaide: Tuomas Vuorinen
Esiintyjät: Haidi Sadonkorpi ja Matti Koskela
Äänisuunnittelu: Kalle Ylitalo
Valosuunnittelu: Kauri Klemelä
Tuotanto: Haidi Sadonkorpi / Blind Gut Company
Yhteistyökumppanit: Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Kulttuurikeskus Caisa, Taiteen edistämiskeskus

Blind Gut Company: Fierce

Esitykset

Osta lippu
Map

Manilla-teatteri

Manilla, Itäinen Rantakatu 64, Turku

18.9.2020

19.00