Tero Saarinen Company: Could you take some of my weight…? & MESH

Nykytanssi

Tero Saarinen Company 20 vuotta! Kiehtova katsaus merkittävän kansainvälisen uran tehneen Saarisen omaperäiseen, syvästi koskettavaan ja visuaalisesti rikkaaseen koreografiseen maailmaan.

Tero Saarinen Company:
Could you take some of my weight…? | MESH

Maailmalla mainetta niittäneen koreografi Tero Saarisen varhaista tuotantoa edustava Could you take some of my weight…? tutkii ja leikittelee painon erilaisilla, konkreettisilla ja symbolisilla, merkityksillä.

Kullervon solisteina Kansallisoopperassa vastikään loistaneet Pekka Louhio ja David Scarantino tulkitsevat Tero Saarinen Companyn perustajajäsenten – Saarisen ja Yuval Pickin – vuonna 1999 kantaesittämän, miehistä energiaa ja virtuositeettia pursuavan menestysdueton ensimmäisen osajaon.

Erilaisuuden, yksinäisyyden ja vapautumisen teemoja käsittelevä MESH kantaesitettiin Japanissa 2014. Tero Saarinen Companyn ohjelmistoon tänä vuonna siirtynyt teos saa nyt Helsingin ensi-iltansa Alminsalissa.

Saarisen butojuurille kumartavan koreografian solistina nähdään valovoimainen butotanssija Mitsutake Kasai. Teoksessa on 20 esiintyjää, ryhmän omien tanssijoiden lisäksi Kansallisbaletin oppilaitoksen ja Teatterikorkeakoulun opiskelijoita.

”[MESH on] omaperäinen ja dynaaminen yhdistelmä länsimaista ja itämaista tanssia — tasapaino ja epätasapaino kohtaavat, pakottaen tanssijoiden energiat äärirajoilleen — Teoksesta huokuu syvällinen visio”
– Auditorium, Akiko Tachiki, 2014 (Saksa/Japani)

Menneisyyteen kumartava ja tulevaisuuden tanssijalupauksia juhlistava kahden teoksen ilta on osa 40 maassa kiertäneen Tero Saarinen Companyn 20-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. terosaarinen.com

facebook /terosaarinencompany | instagram @terosaarinen | twitter @terosaarinenco

 

Could you take some of my weight….?
Koreografia Tero Saarinen
Valosuunnittelu Mikki Kunttu
Pukusuunnittelu Rachel Quarmby
Musiikki kollaasi

Tanssi David Scarantino/Eero Vesterinen ja Pekka Louhio/Oskari Nyssölä

Kesto 23 minuuttia Kantaesitys 28.5.1999, Pariisi, Ranska

 

MESH
Koreografia Tero Saarinen
Valosuunnittelu Iwashina Takeaki
Pukusuunnittelu Izumi Miyamura
Musiikki kollaasi
Koreografin assistentit Satu Halttunen, Henrikki Heikkilä

Tanssi Auri Ahola, Satu Halttunen, Mitsutake Kasai, Natasha Lommi, Pekka Louhio, Oskari Nyyssölä, David Scarantino, Eero Vesterinen sekä TeaKin ja Suomen kansallisbaletin oppilaitoksen opiskelijoita 

Kesto 30 minuuttia
Kantaesitys 2.2.2014, Tokio, Japani

Alkuperäistuotanto Saitama Dance Association ja Saitama Arts Theater

terosaarinen.com

oopperabaletti.fi

Sakari Viika

Esitykset

Osta lippu
Map

Kansallisooppera, Alminsali

Helsinginkatu 58, 00251 Helsinki

12.10.2016

19:30

13.10.2016

19:30

14.10.2016

19:30

15.10.2016

14:30

15.10.2016

19:30